用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會九龍灣基樂小學 聖公會九龍灣基樂小學
樓主: BO_BO
go

聖公會九龍灣基樂小學 [複製鏈接]

除左小朋友要努力, 我地家長也要努力... 阿媽真係唔易做... ...

原帖由 laips 於 09-10-31 10:53 發表
下星期測驗好辛苦,中文問卷六頁有排讀,英文要串字,常識寫字,都吾知溫那科好

下星期測驗好辛苦,中文問卷六頁有排讀,英文要串字,常識寫字,都吾知溫那科好

中文六頁問題, 請問是幾年級?

下星期測驗好辛苦,中文問卷六頁有排讀,英文要串字,常識寫字,都吾知溫那科好:crying:

我是說底面共六頁.我小朋友讀三年級.不過總算測完.等派試卷,數學考試,老師只話仲有15分鐘她已經哭起來,最後一頁根本做不到

下星期考試啦, 各位努力!!!!

BO_BO,
次次考試..你就會出現。你同你囡都要努力呀....
我囝聖誕前已經考完lu......

原帖由 BO_BO 於 10-1-6 21:15 發表
下星期考試啦, 各位努力!!!!

Sami,

HA HA 比你發現左, 通常考試前個個WEEKEND我都被迫係屋企, 監督公主讀書... ... 所以比較無所事事便上網LAW...

你囝囝上次呈分得唔得呀??

原帖由 Sami 於 10-1-11 17:50 發表
BO_BO,
次次考試..你就會出現。你同你囡都要努力呀....
我囝聖誕前已經考完lu......

BO_BO,
上次呈分試應該考得唔係太好, 跟住總測追返小小...但名次就真係唔係咁好..激死我。我同佢講..最後一次呈分先黎搞差晒...實有影響喇!希望佢有機會面試時努力d sell自己喇!

原帖由 BO_BO 於 10-1-11 21:25 發表
Sami,

HA HA 比你發現左, 通常考試前個個WEEKEND我都被迫係屋企, 監督公主讀書... ... 所以比較無所事事便上網LAW...

你囝囝上次呈分得唔得呀??

您們好...
小兒會今年9月入讀,想請教一下,8月底是否會有"適應班"?另外,上學期考試,是聖誕節前或後呢?

9月才有大約1星期預備課,考試聖誕後,但一年級是模擬試

點解架校車唔入坪石?可唔可以申請入埋坪石呢????

原帖由 滔滔媽咪 於 10-3-4 10:46 發表
您們好...
小兒會今年9月入讀,想請教一下,8月底是否會有"適應班"?另外,上學期考試,是聖誕節前或後呢?

9月開學第一個星期是適應期, 全校都只是翻上午, 中午也回家食飯, 不用在學校食飯. 另外, 學校會安排一個高年級同學照顧一個一年級的新同學(1:1).  上期第一次TEST是在11月初, 不過P.1是不用測的! 而上學期考試是在1月初, 一年級是要考的, 不過不計分, 當是MOCK EXAM.
‹ 上一主題|下一主題