用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 唔好意思!急需良師頌琴譜唔知有無人可以幫我? ...
go

唔好意思!急需良師頌琴譜唔知有無人可以幫我? [複製鏈接]

唔好意思!急需良師頌琴譜唔知有無人可以幫我?

[email protected]

Re: 唔好意思!急需良師頌琴譜唔知有無人可以幫我?

良師頌

良師頌 (G major)
年輕的我,時有困惑,純真可愛,疑問卻多。
D B A G D G F E E E'D'C' E F G A
誰為我啟蒙,教導我思考、知識禮義、明是與非?
F E F A D E D E E'D' C'B A G E F G A

成長的我,時有挫敗,內心苦惱,難覓曙光。
D B A G D G F E E E'D'C' E F G A
誰令我開懷,更在我身邊,多番勉勵,燃亮了我?
F E F A D E D E E'D' C'B A G E F G A
補充時間:2006-10-28 8:37

DBAGDGFEEE*D*C*EFGA
FEFADEDEE*D*C*BAGEFGA

DBAGDGFEEE*D*C* EFGA
FEFADEDEE*D*C*BAGEFGA

EE*D*C*~ ABC*D*GEFGA
E*D*C*BEFGAC*BAGEFGG

DBAGDGFEEE*D*C*EFGA
FEFADEDEE*D* C*BAGEFGA

EE*D*C*~ ABC*D*GEFGA
E*D*C*BEFGAC*BAGEFGG
補充時間:2006-10-28 8:48

1. sorry~字數有限, 打唔到歌詞~

2. 因為係G major, 所以F要變 F#

3. * = 高八度
補充時間:2006-10-28 8:51

良師啊!是您一顆愛心關懷,燃亮了我。
E E*D*C*~ A B C* D* G E F G A
師恩浩蕩,齊頌讚歌,感激恩師,培育了我。
E*D*C*B E F G A C*B A G E F G G

如今的我,懷有抱負,立身處世,行事有方。
D B A G D G F E E E*D*C*E F G A
誰令我堅強,敢面對艱苦? 師長教導,成就了我。
F E F A D E D E E*D* C*B A G E F G A
凡事都有定期 、 天下萬務都有定時 . 生有時 、 死有時 .

去呢度問啦

http://www.azuref.net/forumdisplay.php?fid=88
凡事都有定期 、 天下萬務都有定時 . 生有時 、 死有時 .
‹ 上一主題|下一主題