用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 請問葵青區"全完中學"好不好?Band 幾?校風又如何? ...
go

請問葵青區"全完中學"好不好?Band 幾?校風又如何? [複製鏈接]

請問葵青區"全完中學"好不好?Band 幾?校風又如何?

請問葵青區"全完中學"好不好?Band 幾?校風又如何?

Re: 請問葵青區"全完中學"好不好?Band 幾?校風又如何?

全完可以話band 1尾band 頭, 有約70%係 BAND 1生
凡事都有定期 、 天下萬務都有定時 . 生有時 、 死有時 .

Re: 請問葵青區"全完中學"好不好?Band 幾?校風又如何?

全完唔錯架,校風幾好!
各位姨姨好,我係cherrie,,我仲有個姐姐13歲啦,佢唔想出鏡,所以我......!!

怎樣才可以入到全完呢?
我囡囡出年都想撢選全完,請指教。
connie 寫道:
全完唔錯架,校風幾好!

kkwwpig,

你囡囡咩成績呀? 全級考第幾呀? 考全完係band 2頭至中都有機會入到, 你可以自行收生階段既時間報, 派位時又揀第一志願, 咁機會都會大o的, 但係派位時一定要個網有呢間學校喎.

五下成績全班第7,全級30,中文B,作文A,English C
(差點B) Mathematics A
How do you think?
I want to know the interview's questions and some skills.  Would you mind telling me some?

Many thanks!! :wink:  :wink:
rclamlam 寫道:
kkwwpig,

你囡囡咩成績呀? 全級考第幾呀? 考全完係band 2頭至中都有機會入到, 你可以自行收生階段既時間報, 派位時又揀第一志願, 咁機會都會大o的, 但係派位時一定要個網有呢間學校喎.

kkwwpig,

五年級成績差少少喎, 你一定要加緊要佢讀書啦, 第二及三次呈分試成績一定要中英數係A或B, 唔可以有"c"架, 咁樣係自行度就容易入到全完, 唔係就真係要等統一派位啦.

係邊間小學呢?
全級30,都屬band 1,係唔係可以揀間band 1英中?
kkwwpig 寫道:
五下成績全班第7,全級30,中文B,作文A,English C
I want to know the interview's questions and some skills.  Would you mind telling me some?

Many thanks!! :wink:  :wink: [quote]
kkwwpig,

[/quote]

全中要主科全B或以上,操行都係B以上.
如果你唔係呢個網,要入到全中,成績一定要標青,咁樣係自行先有機會面試.
kkwwpig 寫道:

Many thanks!! :wink:  :wink: [quote]
kkwwpig,

[/quote]

kkwwpig,

真係想知你囡囡係邊間小學, 因為我女2A1B, 1A2B都係全級52名, 都係Band 2頭, 因為50名先係Band 1, 所以有o的好奇囉, 如你是葵青區, 要自行入到真係最少要全B架, 唔係都唔會考慮你.

rclamlam;

I think your daughter study in Kei Wai Primary School !    Which class she is in?

rebeccawong01,

點解你會講基慧呀? 你講邊間呀?

我都係葵青,but the main point is "interview's skill and questions" law????

你小朋友讀小五呀? 不如你叫佢再努力的睇下可否響第二次呈分試爭取再高的名次,因為佢睇個之第都幾重要睇, 以下係佢今年既收生標準
收生準則  教統局成績次第 ︰30% ; 學業成績 ︰30% ; 課外活動 ︰10% ; 操行及態度 ︰10% ; 面試表現 ︰15% ; 個人突出成就:5%

面試形式 小組面見 ;中英對答  
面試內容 溝通技巧/應對 ;禮儀 ;常識 ;中英文能力
凡事都有定期 、 天下萬務都有定時 . 生有時 、 死有時 .

謝謝!
‹ 上一主題|下一主題