用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 YWCA紹邦幼兒學校
樓主: yoko1
go

YWCA紹邦幼兒學校 [複製鏈接]

Re: YWCA紹邦幼兒學校

ChongChong28,

你係咪話o個個男仔呀, 佢係外籍老師黎架 (但唔知佢邊個國籍), 我見過佢兩三次佢既態度又唔係o甘差喎, 下次見到佢等我都留意下先, 我相信佢對小朋友應該唔係o甘差, 我之前見到"d"小朋友一見到佢開心都不得了個個跳跳"扎",上佢堂時個個都好開心. 我每次問我個仔鍾唔鍾意 Mr. Brian 佢次次都係答我 "多多鍾意" 所以你唔使o甘擔心喎.

hinhin.mami

CHOW_BB 寫道:
我個囡囡10月3日番基礎班

CHOW_BB,

歡迎....歡迎   , 你會唔會自己帶bb返學呀 ???

hinhin.mami

hinhin.mami
係呀..
你仔仔是咪企係上台位附近第二個個..勁跳個個呀?我老公個日企在好邊影.所以睇得唔係咁清楚..

歡迎你..
個bb至真..

CHOW_BB 寫道:
我個囡囡10月3日番基礎班

yoko1,
我係全職媽咪, 頭1個星期我會同佢番學, 之後就比印印姐姐同佢番學拉。係呢,你BB 第一日番學時有無喊呀?

CHOW_BB

我都是全職媽咪..我個仔頭頭返學時都有 .我個時都係自已接佢返學.放學..到返左2個月左右至搭校車..因佢之前2歲我便給佢返保良局.但返左半年都 .佢返左紹邦之後.約3個星期已經返全日.見佢返左幾日學已經.自已放書包.坐在位..所以我都好放心...初初老師亦會講下佢上堂的情形等等..
所以你可放心..
yoko

yoyo1,

係呀~~可以用摩打黎形容呀 , 你個日坐係邊呀 ?? o個日"d"小朋友表現時"d"家長都幾混亂,好多人都走晒係兩旁為自己既小朋友影靓靓相.

最近你有無留意有一張通告係粉紅色, 內容大概係家長協助學校呢,  你有無參加呀 ???

p.s. 明天生日會呀, 記得唔使著校服呀.

hinhin.mami
我記得明天生日會..我都怕我忘記.所以我會寫在月歷上 .上個月我個仔在學校的生日會.我同我老公都有去.參加.佢好開心.又派禮物給小朋友.你個仔鐘唔鐘意?是顏色薄及手巾..個個月我唔知幼兒班只有我個仔生日..如果唔係我會準備埋些零食給同學仔...
你仔仔幾月生日呀?..
我都有留意粉紅色張通告.我未必參加.因細b快出世啦..我怕不能分身..其實我都想參加...你呢?
我個日遲到.所以坐得好後.我老公就在旁邊幫個仔影相.本打算帶DV去影.但問過老師話會影響小朋友表演.所以無帶.去到至見到咁多家長都有用.好後悔... 最後唯有用相機的工能.影左上台表演個PART..

你仔仔是否坐在問口位..因我上次參加仔仔學校生日會時.我個仔派禮物.我老公都有影相..我唔知有無影到你仔仔?
你要唔要些相.如果是我SEND給你.你給你的E-MAIL我?

yoyo1,

係咪本填色薄呀 ?? 多謝你呀, 佢今日先攞完出黎睇. 你話佢鍾唔鍾意呢

我個仔 6 月份生日, 我之前都有去參加生日會, 我上次就買o左好多餅餅呀棉花糖呀, 反而我無買小禮物, 依....你"d"禮物係自己派架, 我上次將"d"零食全部比晒老師等老師分.

我參加o左幫手編校刊, 你預產期係幾時呀 ??? 一個我巳經好忙, 整多個睇怕你真係有排忙呀.

我想問下你, 你個仔放學幾點返到屋企, 你會幾點比佢食飯??"訓覺"前會唔會飲奶奶?? 同埋幾點覺豬?? 呢個星期亞仔開始放學後返我屋企, 返到去比飯佢佢又唔食, 比個包佢佢就食到飽晒, 到我返到屋企同佢一齊食飯佢又唔肯食, 真係比佢激鬼死. 攪到我呢排日日返公都係度諗點樣安排佢每日放o左學既應該幾點做 "mug" 等佢有番佢時間表唔好成日掛住玩.

我之前都問老師佢都係話唔好, 但後來我見到咪膽粗粗再問下校長law, 校長又話無問題喎所以我都有帶 dv 去影, 好彩帶o左咋, 因為學校個度唔係o甘夠光, 影o左"d"相好多都係偏黃 (可能係我部 dc 渣 la) 我個日坐既位真係唔錯架,我坐係左面第一行影野應該好 fit, 但係哎......  

好呀~~好呀, 我個仔係坐係一入門口o個個位, 如果有, 唔該你 send 比我呀. 我pm我個 e-mail 比你呀. 唔該晒!

hinhin.mami
生日會個日老師都問我地給志泓自已派還是給老師派.但佢自已派禮物好開心.今朝我同個仔講.今日學校生日會.佢話同埋我一齊返學開生日會派禮物..
我預產期過左啦..31�8..呢幾日佢都唔出來.所以我10�9會入院催生
我個仔放學搭校車返到屋企約4:50分左右.好多時我都會買定麵包之類.如果佢食完全個包.我就會由佢.到我地大人食飯時.再給佢食.到時約8:00.但有時佢放學後唔使食野.我就在6:30左右開始給佢食飯.佢有時都食到1碗飯.但都是一時時..不過就算食得多定小.睡前都一定食8oz奶.
你要返工.放工後又要整野給仔仔.當然忙啦.

相片我再send給你呀...

yoko1,

依......心情緊唔緊張呀 ??? 今次係仔定係女呀 ??? 希望你順順利利生個健健康康既bb啦.   坐月個時得閒都最好休息吓,唔好上o甘多網, 亞媽話會壞眼架.  得閒先再傾過呀 (睇怕你仲忙過我好多好多倍)   

"d"相你有時間先send 啦, 唔急架. thank you!!

hinhin.mami

hinhin.mami
都幾緊張,醫生話多數是仔,但我仲期待緊是女 到時出院再話你知.
我明早會入院..有些擔心
相我已send給你.你睇下....
yoko

yoko1,

睇怕你都應該生o左 la 呱, 辛唔辛苦呀??? 仔定女呀 ??等你坐完月得閒先再傾過 la.

唔好意思呀, 我收唔到"d"相, 你可唔以得閒既時候再 send 過比我呀. thank you !!

hinhin.mami

生左啦!.是仔.
好啊.我再send過給你呀..
唔使客氣..

yoko1,

生o左 la...恭喜晒呀    ~~~ 辛唔辛苦呀 ???? 係順產定係開刀 ??? 苦戰o左幾多個鐘呢 ??? 唔好意思....太多野問 tim.

唔知會唔會係我比你個 e-mail 唔啱呢 ?? 我再pm我個 e-mail address 比你呀, 唔該晒.

p.s. 坐月期間記得休息多"d"呀. 一有機會就要"訓"下.

Will 紹邦 offer playgroup for 1.5 year old kids?

Please advise. Thanks.

jocool,

應該有, 我個仔都係歲幾既時候係紹邦玩 playgroup (一星期三日), 但由於小朋友太細所以必須要有大人陪同. 但因為都巳經係成年幾前既事, 我都唔係好 sure 依家係咪一樣, 你可以打去紹邦問下. Tel : 3443 1678  

hinhin.mami

我囡囡10月3日番基礎班, 有幾個問題想問:
1)校服須要著底衫嗎? 可以在邊樹買?
2)囡囡平時是飲奶當早餐的, 是否須知介奶番學校食早餐呢?
3)是否要著白色襪番學?

謝謝!

CHOW_BB
1)底衫學校好似無話一定要著.其實我都無問老師.但我覺得
   小朋友左學校又睡覺又玩.好多時都流汗.有多件底衫著會無 咁易冷親..底衫無指定在邊度買.product好些可在瑪沙買
如果唔係平些的深水

yoko1,

唔該哂!
‹ 上一主題|下一主題