用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 YWCA紹邦幼兒學校
樓主: yoko1
go

YWCA紹邦幼兒學校

Re: YWCA紹邦幼兒學校

請問hinhin.mami你所指 "kowloon tong 面試既學校" 有哪幾間?
另紹邦校園的花草樹木多嗎?

hinhin.mami
你仔仔讀k1.我仔仔都是唔知會唔會係同一張抬呢?

YOKO1,

你個仔坐邊呀 ?? 我個仔坐最近門口個張枱呀, 你係咪自己湊仔仔返學呀 ??? 我覺得自己湊好好多,可以同老師傾計知道仔仔係學校既情況.

上個星期六o既家長會係有無去呀??

ChongChong28 寫道:
請問hinhin.mami你所指 "kowloon tong 面試既學校" 有哪幾間?
另紹邦校園的花草樹木多嗎?

ChongChong28,

我之前去過 york, 金巴倫,根德,又一村, 可能頭三間都係老牌幼稚園所以都比較殘舊, 環境最好都係又一村, 地方乾淨同地方夠大.

紹邦課室旁都算多花草, 但學校係有裝"砂窗", 我個仔有時都會比蚊咬架但情況唔算嚴重. 因為佢地基本上除做運動要出操場 (無花草)外, 其餘時間都係留係有冷氣o既地方. 所以唔使擔心.

hinhin.mami
我因為快生bb.所以我上星期六無去家長會.我初初都是自已湊仔仔返學.但而家佢是搭校車返學放學..至於仔仔在學校的情況.我都有打電話問老師.佢坐在洗手柜前的枱的.

YOYO1,

依.....你之前有無參加過學校o既活動 ??? 例如....觀課,去旅行.... 我有"d"印象有兩個mami係大緊肚.唔知會唔會係你呢 ??

hinhin.mami

有呀.旅行和觀課都有去.以我所知好似只有我和另一mami係大緊肚.另一mami較高大.我是另一位.另一位mami的bb已出世.我聽熊老師講.因熊老師前幾日打電話給我.佢話我知的..

yoko1,

你觀課個日係咪好大雨, 大到走都走唔到, 連埋你一共有5個家長係門口度等. 如果係我就有"d"頭緒你係邊個.    

hinhin.mami

hinhinmami,

唔該!!
我之前都想讓BB讀又一村,可惜冇N1班。
我理想中的學校是希望校園有足夠的,甚至幽美的空間!!

係呀..仲黑色暴雨.我在學校等左好久.最終去左又一城行.之後等阿仔放學..你都是個日.但個日只有你一個.還是同先生一齊...?

又一村無n1..紹邦在又一村海棠路的..

ChongChong28 寫道:
hinhinmami,

唔該!!
我之前都想讓BB讀又一村,可惜冇N1班。
我理想中的學校是希望校園有足夠的,甚至幽美的空間!!

yoko1 寫道:
係呀..仲黑色暴雨.我在學校等左好久.最終去左又一城行.之後等阿仔放學..你都是個日.但個日只有你一個.還是同先生一齊...?

yoko1,

Bingo, 我巳經知道你係邊個 la..... hee~~hee~~   , 唔開估住等你估吓先. :tongue:  :tongue:

我未想到呀.我都無乜記性..你個日係咪一齊等細雨後走的,還是你與老公一齊去???

yoko1,

哈哈    ......我咪就係"拑" 你上的士o個個媽咪law  

之前畢業晚會,你個仔有無份表現呀 ??? 表現 ??? o個日"d"小朋友個個都好得意好搞笑呀.

hinhin.mami

hinhin.mami
最記得個個咪係你羅......
有呀...係第2 part.條草裙快跌個個.企在中間.但到全部小朋友出來唱歌時...佢知我地係度..所以哭...
但我都好開心..你呢.?
個日你好早去到啦...我遲左去.睇唔到阿仔羅睇圖書個獎..
好彩老師都影左相.我都睇到..
yoko

yoko1,

我 o個日準時去到, 你個仔又係表現草裙舞呀, 我個仔都係呀, 佢係企係左手面成日係度不停跳, 跳到好似裝o左摩打腳o甘仲有呀臨落台係到飛吻 o個個就係我個仔la. 你個仔表現o個陣係度喊呀 , 依.......好易認喎, 等我返去睇返餅帶睇下影唔影度你個仔先.   

我個仔條裙快跌..仲睇到條泳衭...企在中間的..
係第2次.全部小朋友一齊上台時.佢就 呀..葉老師仲周圍搵我..

見到呀~~ 條泳衭係咪粉藍色呢 .

我最近親身到紹邦參觀
環境也不錯且地方清潔
面積是細D,但人數上限是80也ok

唯一失望是看到那位英文老師"o趙"著香口膠上課 (不知是否native)
且態度疏離
全沒笑容的對待小朋友
不要得哩!!

我個囡囡10月3日番基礎班