用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 聖公會九龍灣基樂小學
go

聖公會九龍灣基樂小學

聖公會九龍灣基樂小學

請問有冇人知聖公會九龍灣基樂小學先幾年升中派位如何?
因我都想幫我個仔小一報讀這校.

Re: 聖公會九龍灣基樂小學

Hi,
No idea but I have received an invitation about their open day which held sometime in May. However I didn't go eventually. Seems it's a new school. You may try to search their official website.
Rgds, PPG

Dear nganc9 & Powerpuff,

都幾好架! 因為基樂間學校新,地方大!我個囡囡就讀基樂P.1!讀得幾開心!老師話我個囡有讀寫障礙 & 專注力不足!派左D政府自療師來train吓D小朋友!學校D back up 都好好!The first & second month 老師會小小惡,因為要控制d小朋友discipline!  功課每日有4-5樣,多既時有7-8!2 week 默一次英,中!一班有28-30人!P.1 會有d P.3 or P.4 學長take care,培佢做下功課,看課外書!漸漸習慣下小學生活! 測驗考試次數唔多測2考2!學校通苦好多! I received 190 pieces of 通苦 on last year!頗多校內/外活動,暫時我接觸過既老師都好好人, 家長可以o係學校做義工!

Hi!  MichelleChen:

咁你知唔知呢间學校嘅升中派位好唔好呀? 比較其他小學佢D程度深 or 淺呢? 請指教. 因睇'雲'46網嘅基督教學校呢间的設備係最好架啦, 其他多數好舊.

nganc,

跟你見解一樣, 46網中, 呢间的設備係最好架啦!其他多數好舊.., 不想囡囡長途跋涉去其他區上學(始終是6年, 好辛苦的), 所以我選了這間學校, 囡囡今年9月入讀p.1!!

BO_BO:

希望我個仔都有你個女咁好彩入到呢间學校啦.

nganc9,
派位好唔好就唔知啦!派位Of course depend on 小朋友自己成績! 擔心都無用啦! after 6 年
don't kown what happen change in 升中派位!

絕對贊同michellechen說法, 6年後的派位制無人知, 可能1年後已經改了!

咁又係.

BO_BO 寫道:
絕對贊同michellechen說法, 6年後的派位制無人知, 可能1年後已經改了!