用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 荃灣n班
go

荃灣n班

請問荃灣邊間n班好D,亞仔14年年底出世,俾佢做大B

我個仔同你一樣, 14年年尾, 我都報荃灣N班做大B, 結果全waiting. 只知道原來N班學位真係唔多, 無咁叻既, 真係無乜機會. 唔到你揀.
利申: 住荃灣, 結果後補考到了九龍N班學位, 感恩!

lily1995 發表於 17-1-18 15:35
我個仔同你一樣, 14年年尾, 我都報荃灣N班做大B, 結果全waiting. 只知道原來N班學位真係唔多, 無咁叻既, 真 ...

方方, joyful, swindon果啲有冇問過呀

我個仔就係考呢幾間……

回覆 QABABY 的帖子

暫時拿咗慧中報名表,其他嗰D學費好貴

我都覺得學費好貴, 但得一間收, 無辦法, 諗住捱一年N班先算, 起碼讀兩個月後, 有些少能力出去考K. 如果連N都冇讀, 我真係冇乜信心可以考到更難的K...
慧中我都有去問, 打算報, 但去到校長告訴我冇校車, 唯有放棄..

我囝係大B, IN左3間都係WAITING, 我本來都好擔心,
1月初LY打黎有PM OFFER, 我ACCEPT左。
本來我TARGET AM CLASS架, 宜家照交左留位費再排AM。
所以我估WAITING既去到5,6月交學費個陣, 應該會有位放出黎。

littlemosquito 發表於 17-1-20 15:21
我囝係大B, IN左3間都係WAITING, 我本來都好擔心,
1月初LY打黎有PM OFFER, 我ACCEPT左。
本來我TARGET AM  ...

LY係?

綠楊

我表妹個女11月b,照考k1,幾間都收,完全冇問題,反而我女3月b,全部waiting,有時覺得唔好覺得細就一定要做超大b先得,有機會浪費咗一年
我同表妹個女都是in同一區,

面試都好睇果日小朋友心情。
同埋入讀 PN 兩個幾月就要去面試K1 (多數每年11月面試), 果刻間PN都未教到野

lily1995 發表於 17-1-20 11:08
我都覺得學費好貴, 但得一間收, 無辦法, 諗住捱一年N班先算, 起碼讀兩個月後, 有些少能力出去考K. 如果連N ...

你要問埋雜費幾多, 雜費分分鐘多過學費

小麵麵 發表於 17-1-25 10:40
我表妹個女11月b,照考k1,幾間都收,完全冇問題,反而我女3月b,全部waiting,有時覺得唔好覺得細就一定要 ...

同意
我小朋友又係14年細b
考荃灣青衣k全部都收
不過龍校就炒哂
所以我自己覺得如果唔係target名幼龍校
其實都唔使做超大
有時跟住大b玩
可能進步得仲快