用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 有沒有人收到培基面試通知?
樓主: Cherilam
go

有沒有人收到培基面試通知?

http://www.spkc.edu.hk/home/inde ... _id=924&mid=123

小時了了 發表於 17-1-16 17:34
培基, 對一啲 BAND 1 位供過求於求嘅校網梗係唔志在啦, 因為你哋大把 BAND 1 機會, 統一派位可以抽都抽入 ...

呢個係網友統計,妳可以參考吓,但好似係15-16,每年會有變動,所以要睇長啲時間。

洋蔥頭媽咪 發表於 17-1-17 08:19
呢個係網友統計,妳可以參考吓,但好似係15-16,每年會有變動,所以要睇長啲時間。

...

根據 TSUNTINGMA 指引
http://www.spkc.edu.hk/home/index.php?subsection=news&file=news_detail&school_news_id=924&mid=123
培基 the percentage of attaining level 4+ was 47%., 同沙田官立差唔多 (48.38%), 培基係咪仲係B2A 呢? 純個人意見, 如果培基 可以 keep 多幾年咁成績, 同沙田 B1C 中學有得比下話

bbkingdombb  培基 the percentage of attaining level 4+ of 4 cores was less than 42.9, maybe just around 40.  發表於 17-1-17 17:40
little_yolky  沙官成績真係每況愈下。  發表於 17-1-17 11:32

請問培基考試形式係點?問題內容?用中文或英文?有沒有過來人可以提點一下,唔該哂。

小時了了 發表於 17-1-17 09:39
根據 TSUNTINGMA 指引
http://www.spkc.edu.hk/home/index.php?subsection=news&file=news_detail&school ...
培基想升level 呢幾年都好積極,我個人評佢1C-2A。但暫時都係收邊緣生較多,2A生及部份1C生為主。沙官成績明顯下跌緊,近年都多1C生入倒。

小時了了  邊緣生 ---- 啱晒我女我女死谷爛谷先至B1B-1C  發表於 17-1-17 13:14

洋蔥頭媽咪 發表於 17-1-17 12:21
培基想升level 呢幾年都好積極,我個人評佢1C-2A。但暫時都係收邊緣生較多,2A生及部份1C生為主。沙官成績 ...

唉! 沙田校網真幸福. 如果我女係沙田校網係B1生, 真心話, 我都唔會俾錢讀直資, 係沙田抽獎入硬 B1中學仲好 (可能仲有意外驚喜入到dream school呢!).

如果, 如果我女係沙田校網, 我諗我依家會做緊咩? 幻想下先. 我諗我會自行大膽啲報沙崇及沙培, 大抽獎甲部填沙崇, 沙培, 沙循, 乙部 沙循........ 幻想中(其實, 沙崇係我津中的 dream school, 識教友仔仔去年馬鞍山循道衛理小學全級20名以內, 抽獎入到沙崇, 羨慕死我. 呢啲只有係沙田校網小學的福氣, 我就無呢份福氣了)

可惜, 我係北區校網.......現實係跨區自行, 我上星期交嗰2間學校係沙循及大埔沐恩 (沙崇, 沙培只可以係我幻想中出現). 如果我唔考直資, 我會報埋體藝. 大抽獎時甲部會係 沙循, 大埔王肇之, 大埔沐恩, 乙部 大埔沐恩..... (諗起我都驚, 如果派得差要叩門仲驚)

小時了了 發表於 17-1-17 13:02
唉! 沙田校網真幸福. 如果我女係沙田校網係B1生, 真心話, 我都唔會俾錢讀直資, 係沙田抽獎入硬 B1中學仲好 ...
幻想吓啦     講真,博高一線通常只係家長心態,最重要都係學校適合小朋友。
選合適程度,如魚得水相信對小朋友先最有利。

回覆 洋蔥頭媽咪 的帖子

Can't agree more~~老師覺得阿仔適合國際,但我同阿仔都不太想,
我知道小朋友有佢自己條"路",希望他能找到

洋蔥頭媽咪    發表於 17-1-17 23:18

回覆 ptm 的帖子

謝謝,我亜女成績冇吟好。

Cherilam 發表於 17-1-7 13:18
因為沒有去介紹會,如果無得面試會否通知,現在沒有未有通知!

有收到
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作

celialing 發表於 17-1-19 20:47
有收到

我想問就算沒有面試,也會收到通知嗎?

回覆 tongtongwhite 的帖子

有收到

沒有被邀請面試,也會收到通知信

Mayyuen18 發表於 17-1-20 19:13

謝謝

Mayyuen18 發表於 17-1-20 19:13

昨日终於收到信,不過只是申請處理中!

ssskwan  咁奇  發表於 17-1-21 13:30