用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 公開考試 澳洲數學比賽 AMC
樓主: lingling06
go

澳洲數學比賽 AMC [複製鏈接]

回覆 lingling06 的帖子

應該不是.

http://www.amt.edu.au/mathematics/amc/amc-awards-criteria/

lingling06 發表於 16-12-28 14:52
回覆 esther323 的帖子

是的,終於有結果,不過張證書唔知要等幾耐?

上年參加陳盃,張證書寄左去學校度,要學期尾同其他證書一齊攞,我諗AMC都可能係一樣,。

esther323 發表於 16-12-28 09:29
AMC終於出成績

請問怎樣查,有link 嗎?
謝謝!

回覆樓主:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1-8UPF3IN1E4sexDC8-eS-gJ86R-ocsrncOEdEJE5pBI/pubhtml

Sherry_mom 發表於 16-12-28 10:16
不過又有問題!我小朋友考2個level. 只有高level有結果!!! whatapp了它們. 等待中. 有冇家長同一情況?  ...
其實澳洲官方一早寫明, 唔建議一個學生考多過一個level, 原因係同一題目有機會在不同level出現, 學生變相可能gain advantage. 規則還寫明如考生考多過一份paper, 只會計最低分那份卷. 香港這機構完全沒有在章程提過這事, 唔知澳洲最後會如何處理.
http://www.amt.edu.au/mathematics/amc/amc-rules-and-conditions/

回覆 setom 的帖子

其實2年前也是考2個level.  Low level 給full award and report. Higher level 那個只report (那條對,那條錯). 但是那時 low level 成績是好D. 不過那時是PolyU 辧,今年可能不同.

回覆 Sherry_mom 的帖子

我之前未曾參加過polyu搞的AMC ,但在這兒的post也聽說過安排都有點混亂,有人話試過報左名冇去考但最後竟然收到一張distinction certificate! 現衹希望這機構快D發cert,  了結件事, 然後下年會有間好的主辦機構接棒繼續搞

今天收到張cert!!

Unbelievable! 佢哋寄去你屋企定寄去學校?

是寄去學校。今天學校轉給我小朋友。我也不相信。

Sherry_mom 發表於 16-12-29 14:48

其實2年前也是考2個level.  Low level 給full award and report. Higher level 那個只r ...

是,我仔以前是考2個 level
凡勞苦擔重擔的人,可以到我這裡來,我就使你們得安息。                                                     太 11:28

你之前話考兩個level不過得一個有result,最後點算?

早幾年前考過,如考兩個level, 報名時有選擇邊張要cert, 因兩個level 會有相同題目。另外,如果全校得一個同學報名,證書會寄到同學家,超過一個就寄到學校。

Anniemun 發表於 17-1-7 17:19
早幾年前考過,如考兩個level, 報名時有選擇邊張要cert, 因兩個level 會有相同題目。另外,如果全校得一個 ...
我今日都剛收到了, 是寄來我家的, 我兩名兒子讀同一學校但也寄到家中(而且是分開兩封信), 估計是不同機構有不同的辦事手法
‹ 上一主題|下一主題