用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 公開考試 澳洲數學比賽 AMC
go

澳洲數學比賽 AMC

見網頁寫預計12月初出成績,請問有無人已收到?whatsapp主辦機構幾次,完全無回覆。

回覆 lingling06 的帖子

這間機構好有問題. 沒有電話, email/whatapp 永不回. 以後都不會參加它的舉辧的活動了. 我怕它指2017 12初!!

回覆 Aerosol_Ma 的帖子

對. 真的好有問題。去北角拿免費試卷,找了半小時才找到office. 樓主你這個主題沒多人會看. 應該寫 "很差數學比賽主辦機構"D人才會有興趣看.

呢間機構真係好唔掂, 我記得上年都有個post講過.

我10月時又係whatsapp+email問佢哋result進度, 全無反應, 之後我忍唔住直接send去澳洲問, 澳洲嗰面覆我話佢哋都聯絡唔到呢間機構..., 之後我11月尾再send email去澳洲問進度, 佢哋forward咗我個mail去呢間機構, 跟住香港就覆我mail了, 話已經收到result同certificate, 正在安排人手經學校分發.. 過兩日, 佢哋個網頁就話12月初會有result, 跟住就一路等到而家......

上返澳洲amc網頁睇, 發覺香港區director已經唔見了, 我好懷疑下年仲會唔會比呢間嘢搞.

還有的是, 澳洲網頁公佈咗全部的Prize Winner list, 即考得最好成績的學生名單:
http://www.amt.edu.au/wp-content/uploads/AMCPrizewinners2016.pdf

回覆 setom 的帖子唔知澳洲方面可以做D乜嘢!

setom 發表於 16-12-21 16:02
呢間機構真係好唔掂, 我記得上年都有個post講過.

我10月時又係whatsapp+email問佢哋result進度, 全無反應, ...

回覆 setom 的帖子

它們今年已經不再攪自己主辦的奧數比賽!所以好大問題。坦白講,它的專科學校有沒有人會讀?沙田個"校舍"去過都知間機構有幾大!澳洲那邊都是因為冇人想辦,才將AMC比咗這間公司!希望明年有D機構有興趣啦!

章太郎 發表於 16-12-21 18:01
嘩, 135滿分, 佢個 list 77都有得上榜, 咁我仔唔慌高分.. 張cert就算啦
能否上榜要視乎學生所在的年級及地區, 可能香港的參賽學生平均水準高, 所以見到香港要上榜唔係咁易, 要12x, 甚至13x先上到榜,

Aerosol_Ma 發表於 16-12-21 18:55

它們今年已經不再攪自己主辦的奧數比賽!所以好大問題。坦白講,它的專科學校有沒有人 ...
這機構大概是"學店"的level, 佢哋有幫d學校做上門奧數課程的, 我仔間學校以前都有搵呢間做, 不過近兩年唔知乜原因已經冇搵佢哋搞. 亞Q 啲諗, 佢哋唔搞自己的比賽可能係好事, 起碼家長唔洗等result,等獎狀獎牌等到爆血管

看來今年香港又係冇AMC了

似乎呢間主辦機構真是麻麻地,我仔早兩年都參加過佢哋攪嘅比賽一次,雖然也是有點亂,但總算收到成績同証書。但今次真係好令人失望

今次真的中伏.
其實只需回覆我們whatapp, 我地就無甘氣頂. 希望間公司有人看到這個post.

今年八月突然收到email話可以下一天親自去領獎. 不去的話會寄去學校. 12月我問學校無收到!!

這批得奬者似乎是參加7月那次測試的,我小朋友參加9月中那次的測試,真奇怪,澳洲官網完全無提有9月這個測試

回覆 Aerosol_Ma 的帖子

呢間嘢要等半年(或以上)係閒閒地嘅事... 我記得上年佢哋搞嘅比賽, 成堆人攞特等獎, 直頭係大贈送!

官方同埋好多地方都係7月考的, 不過個別國家/地區可以根據不同情況揀9月考, 題目是一樣的

回覆樓主:

AMC終於出成績

回覆 esther323 的帖子

Yes. Finally.

不過又有問題!我小朋友考2個level. 只有高level有結果!!! whatapp了它們. 等待中. 有冇家長同一情況?

回覆 esther323 的帖子

是的,終於有結果,不過張證書唔知要等幾耐?

其實係咪逢參加都有獎?