用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 通常公務員子女報英國邊d中學
go

通常公務員子女報英國邊d中學

回覆:通常公務員子女報英國邊d中學

考慮 *政府海外津貼0EA*,亮燈大師估一定作答的

yanfather 發表於 16-11-13 11:26

同普通人一樣,有錢就揀名校,緊緊夠就揀細校!總之OEA List內合資格既學校就得!

brother4 發表於 16-11-13 11:32
考慮 *政府海外津貼0EA*,亮燈大師估一定作答的

其實四阿哥都答左

回覆:亮燈 的帖子

是的,好似奇異Dr 要去找大師一樣,OEA一定找亮燈大師

brother4 發表於 16-11-13 12:04
是的,好似奇異Dr 要去找大師一樣,OEA一定找亮燈大師

我冇睇呢套戲

some school will provide special discount (less 10 to 25%) to civil servant with OEA. You are better check with the agency. Moreover you can bargain with the school to get discount through your agency

吓!  咩有 D 學校係唔可以用 OEA 架咩????

謝謝!

咁請問係邊到可以找到 D list ?

回覆樓主:

個問題問咗有OEA的朋友,唔on list一樣可以報,因現英冇雞校,但做多少少嘢,証明合OEA條件便可,朋友一樣學校冇名可claim OEA,詳細方法要問番政府

過客 發表於 17-4-20 14:27
謝謝!

咁請問係邊到可以找到 D list ?

政府內部關於OEA既網頁,裡面有認可學校既List、OEA既申請資格、申請方法、各類申請津貼既表格下載…等。

回覆樓主:

正常agent知申報學校是否有0EA,因agent一條龍做野每季要claim  表格交學生/學校。。。