用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 五級樂理 答卷語言
樓主: bebepopo
go

五級樂理 答卷語言 [複製鏈接]

引用:right!+據我學生講述,監考員會提供寫係答

原帖由 Gina11 於 16-10-26 發表
right! 據我學生講述,監考員會提供寫係答題簿。有中文應該係叫翻譯本。
請同學係會場內留意聽指示。吾明請 ...
咁答案係咪寫中英都得呀?

回覆 Queenielam88 的帖子

中英文卷係 ~ (點解唔問返你地自己既老師??)

引用:回覆+Queenielam88+的帖子 中英文卷係+~+

原帖由 Gina11 於 16-10-26 發表

中英文卷係 ~ (點解唔問返你地自己既老師??)
因為總是覺得把中文答案寫在英文卷上有點怪怪!加上聽人講話卷會寄回英文批改,所以就更摸不著頭腦喇!

報名表有寫明(如圖片看不清,請上網睇報名表,第3點有白底黑字寫明),我係好負責任既專業老師,我唔會亂講提供不真實報導。 (我寫一次圖中文字,因為真係好細隻: 考生可選擇使用中文譯本應試,考生可用全中文,全英文或部份中文和部份英文作答,考生必須將全部答案填寫在英文試卷上。
咁如果呢度家長既子女太細,咁報左中文卷就明白可以點答喇。

Gina11 發表於 16-10-27 12:18
多謝老師回覆!

因小朋友是在暑假期間在琴行上咗個十幾堂小組暑期樂理班就應考,所以我唔係好熟應考詳情,只是驚個細路粗心大意將答案就咁寫在中文卷上,所以我都成日問住佢將答案寫在那裡,請勿見笑!

客氣客氣,希望咁樣找到真實証據(起碼係官方網寫既)各家長唔使再估估,又唔使聽邊個講,又唔知係唔係 / 信唔信好。田為我都有2個3年級學生中招 (因為佢地經琴行報,我無睇)佢地答左係譯本度 -- 所以FAILED。我問返同場考既2個6年級學生點解你地無答錯,佢地話其實監考員真係不停提左好多次。(太細真係輸經驗)
‹ 上一主題|下一主題