用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 14年細B既家長
樓主: happygirl001
go

14年細B既家長  

12月女仔, 已in 5間, 尚餘兩間未in,
全部都要等到12月中至出offer...
5間全日, 2間半日, 全日好少位, 希望有offer....

回覆:14年細B既家長

2014年9月中細B女,報左8間,有兩間要放棄,因為interview時間撞,so far只得一間offer...

回覆樓主:

11月尾細b, 報4k + 4n, 暫時in 左 3間,1間ok, 其他兩間in得好差。 OK 果間出左k 上午offer, 其他要仲等緊result

引用:11月尾細b,+報4k+++4n,+暫時in+左+3間,1間

原帖由 joey1219 於 16-11-19 發表
11月尾細b, 報4k + 4n, 暫時in 左 3間,1間ok, 其他兩間in得好差。 OK 果間出左k 上午offer, 其他要仲等緊r ...
In 得ok果間係主動講早晨謝謝自動拍登, 做齊所有拍令及老師問題?Thanks

caseiaming 發表於 16-11-20 10:44
In 得ok果間係主動講早晨謝謝自動拍登, 做齊所有拍令及老師問題?Thanks

...

冇答老師任何野,老師冇比特別指令佢做,只係睇下佢玩。但識得主動分享手上既玩具比同枱另一個女仔玩,全程對老師笑,有say hi,  bye,  提點下識拍chair,  拍埋我果張

引用:Quote:caseiaming+發表於+16-11-20+10:44+

原帖由 joey1219 於 16-11-21 發表
冇答老師任何野,老師冇比特別指令佢做,只係睇下佢玩。但識得主動分享手上既玩具比同枱另一個女仔玩,全 ...
Good 👍🏻

(六間)
兩間收左,剩下兩間未in,兩間未覆

happygirl001 發表於 16-10-7 16:36
你地幫小朋友報左幾多間K?
5間, 收到一封waiting, 其他等消失, 好怕其他都係waiting, 要draw定求位信....><"

kinkiking1129 發表於 16-11-22 10:17
5間, 收到一封waiting, 其他等消失, 好怕其他都係waiting, 要draw定求位信....>

請問求位信係點用?

happygirl001 發表於 16-11-22 11:00
請問求位信係點用?
如果你收到WAITING , 而唔係OFFER, 咁就可以寫求位信

回覆 kinkiking1129 的帖子

其實個個waiting既都寫求位信,咁封信真係會有用

happypapapa 發表於 16-11-22 11:48

做左自己感覺安心, 起碼覺得盡左力

我仔11月細b,12月會讀好時光pn 下午班,真理浸信會收左我仔讀上午k,我應該㨂邊間?

14年12月男仔,全報N,因想讀全日,K1機會應該好微

hhz 發表於 16-11-22 15:55
我仔11月細b,12月會讀好時光pn 下午班,真理浸信會收左我仔讀上午k,我應該㨂邊間?
...

如果間K係心儀既幼稚園我會揀讀K囉

happygirl001 發表於 16-11-22 16:35
如果間K係心儀既幼稚園我會揀讀K囉

其實兩間都係k,好時光讀幾個月就直升上k,所以真係有啲頭痛。

回覆樓主:

14年 11月 男仔
已見左3間既n班

12月尾超細仔
In左6間
1間收全日 一間am一間pm
3間等消息
其實唔係好鍾意收全日個間 但因為佢全日我會優先><

In左九間k, 3 間出左,2間收
11月細B

happypapapa 發表於 16-11-22 11:48

點都好過咩都唔做,因為去到註冊日,會有家長會放棄offer, 學校就係call waiting list 既學生。聽聞waiting list 都有先後次序的,如果你肯寫求位信,校長見你比其他冇寫既家長有盛意,話唔定call waiting 會打電話比你先。