用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 金巴倫英文幼稚園 有一個成日出post, 唱衰呢間學校
go

有一個成日出post, 唱衰呢間學校 [複製鏈接]

如果有家長想報呢間學校,請認真留意吓好又post, 有一個成日出post唱衰呢間學校。已經連續兩年有多,管理員應該處理吓。令到讀緊家長唔想出post,費時又比人借位唱衰。又令到想知多啲資料既家長,大多數只見到負評。該人話.自己個仔已經轉較又上左小學啦!做乜仲要咁做????真係唔知乜野心態!!!其實每間學校有優點同缺點,如果唔滿意可以直接向學校投訴囉!唔好係度成日發放負能量或錯既信息比真心想了解呢間既家長。

利申: 本人係今年K1家長,開左學差不多2個月,我小朋友好喜歡金巴倫。我唔覺得學校有乜間題,最緊要小朋友開心,學到知識。

0    0    0    0

佢曾post金巴倫問題,有問必答。坦白講,我有唸過係打手。淨係環绕学校費用,有無咁大仇口?

回覆:carmen6282001 的帖子

我唔知係味打手,但有多媽咪真係想透過呢度了解多啲學校,佢咁樣令都我唔想回答或出post同大家分享?我相信亦破壞左親子王國成立原意囉!

回覆:CANCANCHEUNG 的帖子

佢上年好似聲稱k3家長,我以為佢已畢業

CANCANCHEUNG 發表於 16-10-7 14:51
如果有家長想報呢間學校,請認真留意吓好又post, 有一個成日出post唱衰呢間學校。已經連續兩年有多,管理員 ...

本人小女現在金巴倫讀k2,返學開心,老師有愛心!
金巴倫是一間有愛心及幾好的幼稚園!

回覆:Girly 的帖子

之前都擔心,因為係度睇到太多負評,好彩囝囝讀得好開心,仲日日返到屋企唱歌仔比我聽,証明我無擇錯間學校比囝囝。

CANCANCHEUNG 發表於 16-10-18 23:01
之前都擔心,因為係度睇到太多負評,好彩囝囝讀得好開心,仲日日返到屋企唱歌仔比我聽,証明我無擇錯間學校 ...

我有一樣同感!現在囡囡K2了,在學校真的學了很多,亦長大了很多!(emoji)

CANCANCHEUNG 發表於 16-10-7 14:51
如果有家長想報呢間學校,請認真留意吓好又post, 有一個成日出post唱衰呢間學校。已經連續兩年有多,管理員 ...

呢個媽媽好似有精神分裂症,開唔同post唱衰間學校,我睇第一個post都對呢間學校有保留,再睇其他post, 覚得佢說話極偏激,唔知以為老師撹過佢個仔,師主放開啲啦!

我就係剛收到offer,網上評語不多,對於我們揀學校的信心底左,由初初好開心收到offer,到現在唔知讀唔讀好…………

回覆 MW148 的帖子

我係用家,学校是商業,網上充斥打手及偏激的人,但我唔會轉学校,学校升小成績好,語境好,show and tell訓練英文及表達能力

網上看嘅嘢只作參考,這個世界有不同層次及性格嘅人,您要相信自己在面試時对学校感覺

我想問問用家門,一日有多少英文NET教既時間? briefing 時有個咁既sample timetable.  

一般search 話40-45min, 但校長brief 又話佔一半上課時間係 NET 教 English.

同埋到底有沒有雙班主任。 Sunday kiss Sep 2016 訪問,校長話有。但好多人又話冇。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

我問過校長或副校長,每日有至少一小時教英文或以英文教的科目。班內行政由一香港人老師主理及助教處理。n班的net會教兩班,因每班约十五至十/\人,所以net对我女表現很清楚

carmen6282001 發表於 16-11-13 23:35
我問過校長或副校長,每日有至少一小時教英文或以英文教的科目。班內行政由一香港人老師主理及助教處理。n ...
謝謝你回應,想問下中文係咪每日得20分鐘?係咪中文程度相對較弱?
現在k1一班多少人呢?

carmen6282001 發表於 16-11-13 23:35
我問過校長或副校長,每日有至少一小時教英文或以英文教的科目。班內行政由一香港人老師主理及助教處理。n ...

Thank you so much!

校長說k3中文可接合小学程度,我知現在考直資私立的中文不易,故自己都有教

回覆:carmen6282001 的帖子

絕對可以上到小學,每日都有中文堂。英文堂每日有1小時30分鐘。

CANCANCHEUNG 發表於 16-11-16 16:12
絕對可以上到小學,每日都有中文堂。英文堂每日有1小時30分鐘。
有用家媽媽答,我們會放心好多,我都希望日後人地問囡囡在邊間讀,佢都會有自豪感
‹ 上一主題|下一主題