用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 Lancing college
樓主: Cherrielo
go

Lancing college

醒目開學勳章

引用:+本帖最後由+Cherrielo+於+16-10-5+19:05+

原帖由 Cherrielo 於 16-10-05 發表

3b, 你是過來人,請問對選校有咩心得 ? 我仔準備明年2017  ...
邊個agent叫你間間都試下?

暫時搵咗3間, A字較踏實,但比較吋。電視推廣果間follow up 差和只推你考Ukiset。x倫就大包圍,比好多你選。唉!呢條路剛開始就攪到我頭都大!
其實,我要求好簡單,不需要最top的,想有大約half boarding, AL成績大約有40-50%A-A*, 請問有推介嗎?

Cherrielo 發表於 16-10-5 21:18
暫時搵咗3間, A字較踏實,但比較吋。電視推廣果間follow up 差和只推你考Ukiset。x倫就大包圍,比好多你選 ...

我覺得A字頭有機會幫到你

亮燈 發表於 16-10-5 21:25
我覺得A字頭有機會幫到你
希望啦!但要keep 住問佢先跟得足。

Cherrielo 發表於 16-10-5 21:40
希望啦!但要keep 住問佢先跟得足。

呢個係事實,自己要較主動,我覺得還可以,起碼唔會老點你!

回覆:Lancing college

果間私立學校有50%A或以上 ,好叻,正如英政府预科得1x%有A或以上,但學校有幾千學生!

3b 發表於 16-10-5 18:55
哈哈, 係咪等錢洗就真係學校才知啦!我們報的都是心水學校, 所以不介意比registration fee. 另外有一間面 ...

是的,但有些學校的登記及考試費都幾貴,Brighton 要三千幾,Headington 更要四千幾,有些£100便非常低了。

回覆 kls12 的帖子

係啦,我哋都報左Brighton,3千5蚊,不過最少有得interview嘛!

wongyeeki 發表於 16-10-6 14:19
回覆 kls12 的帖子

係啦,我哋都報左Brighton,3千5蚊,不過最少有得interview嘛!
Wongyeeki, 你仔仔好叻呀!間間都可以 registration,  祝你考到心儀學校

回覆 Cherrielo 的帖子

唔係叻啦!只係register,又唔係收我仔仔

Lancing reject 左,Eastbourne and Ruthin 有 offer,
我仲等緊Epsom , Clifton and Brighton......

女女仲未有學校收
希望你仔仔可以搵到心水學校!我哋一齊加油!

wongyeeki 發表於 16-10-7 16:32

唔係叻啦!只係register,又唔係收我仔仔
Thanks 其實我都諗住考 Eastbourne, 自己apply 嗎? 咁快就有result, 真好!起碼有2間在手,我仲係apply 過程中...

我哋through agent apply,如果報Eastbourne要快D,學校150年紀念,有好多新設施今年好多學生報.......希望first round 可以有offer。

而且學校又冇收registered fees,試下嘛!

我哋收到offer之後先需要俾registered fees同留位費,有三星期可以考慮接唔接受。

知吾知Eastbourne,New Hall, Ardingly 边間好D?

wongyeeki 發表於 16-10-9 18:10

我哋through agent apply,如果報Eastbourne要快D,學校150年紀念,有好多新設施今 ...
Thanks 請問你有考ukiset 嗎?或是見完校長即有offer ? Thanks

有考ukiset,不過唔駛見校長、入學考試......

只係send左學校成績、推薦信同ukiset成績去,可能因為仔仔ukiset成績唔錯,
除了英文,其他都是full marks。

學校好似的20幾號有interview,我朋友小朋友報左名。

回覆 adventure 的帖子

除了Eastbourne,其他兩間冇留意

agent 介紹?

wongyeeki 發表於 16-10-5 19:16

😁唔知我哋有冇撞到過呢?

我仔報Sixth Form, 面試完交了Registration Fee, 月尾考Uniset. 你不如自己寫Email 去學校問問,收到Registration Fee 兩日就話無位,有d那過

回覆樓主:

請問ukiset真的這麼重要?是否多数学校也要求這張cert?
My Little Prince, Naoki Kam - 諱諾BB.