用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 25分 St Mary's vs 20分 Marymount
go

25分 St Mary's vs 20分 Marymount  

求12網前輩指點
25分 St Mary's vs 20分 Marymount
家住12網
25分好似高但往年 St Mary's 25分都好多唔得, 何況係今年....唔知點

hppa    發表於 16-9-28 16:22

yocoffee 發表於 16-9-27 09:54
求12網前輩指點
家住12網

25分根本是高分,唔入St Mary的機會是微。為何會用20分博另一間?諗多了?一定是St Mary。

回覆:25分 St Mary's vs 20分 Marymount

一間中文小學一間英文小學,12網過海去marymount會唔會太遠?

如果2間都心儀, 我一定會選機會高D既

求12網前輩指點
家住12網

25分入唔到St Mary, are u sure?

求12網前輩指點
家住12網

早幾天有人出post, 係Marymount 舊生揸25分又好似你咁擔心入唔到,咁20分博咪仲慘?D前輩都有提醒,你去爬下文。

25分st Mary, 正常都唔會博20分Marymount
小朋友都識睇邊間機會大啦

但住12網去st Mary怕遠嗎?

Felix223 發表於 16-9-27 09:58
25分根本是高分,唔入St Mary的機會是微。為何會用20分博另一間?諗多了?一定是St Mary。
...
25分唔入St Mary的機會較微。為何會用20分博另一間?諗多了?一定是St Mary.
20分 博Marymount比25分搏St Mary危險

25分入不到St Mary 的chance 一定低過 20分入到MPS!!!!!!!!!!

25分 vs 20分, 不單單是機會率問題!!!

求12網前輩指點
家住12網

25分,你應該係舊生,你自已鍾唔鍾意St Mary? 如果未到討厭的地步,点解唔㨂番St Mary呢?

25 sure St Mary, 20 MPS 陪跑機會大。

25分好似高但往年 St Mary's 25分都好多唔得,

諗清楚至好講,唔好危言聳聽。

誰人受痛苦被懸掛在木頭  至高的愛盡見於刺穿的手

因為年年都聽到, 話 st mary's  係少數小學中學 share 同一地址, 必收生多, 又見學生人數MPS多20個位 ....

25分 st mary要諗,最多搬

wonglily  好大決心一  發表於 16-9-27 17:23

超額必收生係會從自行20%扣, 定扣大抽獎位?

yocoffee 發表於 16-9-27 10:35
超額必收生係會從自行20%扣, 定扣大抽獎位?

可參考教署份小册子, 上面寫明從大抽獎填補...

認真,如你25分唔揀St Mary,好多人會多謝你的...

回覆 Felix223 的帖子

謝謝

求12網前輩指點
家住12網
今年人多左,除左係出生率增加,仲有雙非, 雙非係唔會有25分同你爭的, 必選ST MARY, 至多考慮下交通問題, 不過, 如果有人接送, 從HK 去JORDAN 其實都好近

多謝大家提醒