用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 港大同學會小學 第二輪面試信,大家收到了嗎?
樓主: Qoolalala
go

第二輪面試信,大家收到了嗎?

In 早in 後真的有關?我囡淨係話帶左書校長冇叫睇。

無心影響到IN後家長的心情
我諗小朋友臨場表現才是最重要!
之前有家長分享過IN得後都有OFFER架

kitkit89 發表於 16-9-29 23:52
In 早in 後真的有關?我囡淨係話帶左書校長冇叫睇。

請問港同已經2nd in的家長,家長要親身帶小朋友去嗎?有冇任何嘢要家長做例如填問卷?我仲諗緊請唔請假。d假好緊張。thanks.

回覆 tiffany168168 的帖子

上次1ST IN 校長有講2ND IN 邊個帶小朋友都OK 架..唔洗一定係家長
就算3RD IN要見家長..校長都話明白家長番工好忙..只要爸爸OR媽媽一位去就OK啦
我覺得港同校長好體諒家長

emilytam826 發表於 16-9-30 11:07
回覆 tiffany168168 的帖子

上次1ST IN 校長有講2ND IN 邊個帶小朋友都OK 架..唔洗一定係家長

多謝回覆。請問有冇其他已經2nd in嘅家長可確認一下嗎? thanks!

tiffany168168 發表於 16-9-30 09:51
請問港同已經2nd in的家長,家長要親身帶小朋友去嗎?有冇任何嘢要家長做例如填問卷?我仲諗緊請唔請假。d ...

我見有長老帶,ok ga

我上年ln得我一個去, 3rd in 先見家長

引用:我上年ln得我一個去,+3rd+in+先見家長

原帖由 happyshirley 於 16-09-30 發表
我上年ln得我一個去, 3rd in 先見家長
即係一個家長3rd  in者都無問題?

tiffany168168 發表於 16-9-30 11:17
多謝回覆。請問有冇其他已經2nd in嘅家長可確認一下嗎? thanks!

Emilytam826所講是準確的。

醒目開學勳章 王國長老

2nd in只見小朋友,家長唔一定要出席呀,邊個帶都得。第三輪就真係要同家長傾計,學校都明平日未必個個家長都方便請假,所以一個去就夠(淨係老師本身都唔方便請假啦,學校點會唔明呢)

Charlotte_mom 發表於 16-10-1 15:14
2nd in只見小朋友,家長唔一定要出席呀,邊個帶都得。第三輪就真係要同家長傾計,學校都明平日未必個個家長 ...

多謝回覆。但仔仔話想我帶,所以最後都請了半日假。

醒目開學勳章 王國長老

tiffany168168 發表於 16-10-1 22:24
多謝回覆。但仔仔話想我帶,所以最後都請了半日假。

仔仔叫到,點都要捧下場

B__B 發表於 16-9-29 22:47
我係最後一日

請問最後一日係幾時? 同埋幾號出result? Thx.

回覆 sandypink 的帖子

10月21日出result

2nd. In等得耐小朋友可能冇耐性, 媽媽在可以現埸執生.

我識人在港同打工,佢仔將來入讀連面試都唔需要,其他人就爭爭爭......唉

醒目開學勳章 王國長老

nlswong 發表於 17-2-2 15:09
我識人在港同打工,佢仔將來入讀連面試都唔需要,其他人就爭爭爭......唉
...

聽聞只有小學老師係必收。連admin、中學老師子女都唔係必收。(全部都要面試,無免面試)
港同老師唔易做呀!又要做校本課程又project又open question又要正向管教。值得有d員工福利