用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 DGS 填表
樓主: jiang_rabbit
go

DGS 填表   [複製鏈接]

@Sophie0804~
不要內疚啊! 當初亞女升小時,由於我對遊戲規則唔太上心,無填派位表参加統一派位......

引用:@Sophie0804~不要內疚啊!+當初亞女升小時,

原帖由 schoolrun 於 16-10-02 發表
@Sophie0804~
不要內疚啊! 當初亞女升小時,由於我對遊戲規則唔太上心,無填派位表参加統一派位...... ...
Thanks!

Portfolio Summary 裏的 Portfolio Page Reference 是指其他文件如成績表,等? 有沒有指定格式?

munce 發表於 16-10-3 10:41
Portfolio Summary 裏的 Portfolio Page Reference 是指其他文件如成績表,等? 有沒有指定格式? ...
Portfolio Page Reference
即係將你提交既Portfolio...每頁俾一個號碼俾佢(如 Page No. 1..2..3 etc)
在你的Portfolio 有既提交文件...填上相關頁號碼...方便學校容易找到
例如...學校P5成績表...P. Page Reference 在 Page 3

回覆:mcl203 的帖子

謝謝解答!即係成績表、奬項第張一頁,不用縮小?

回覆:DGS 填表

請問表格手寫還是打字較好?

wonglily  好似網上下載Word文件,直接用Word打就得。  發表於 16-10-13 14:44

ippuiman 發表於 16-10-12 08:29
請問表格手寫還是打字較好?
因為表格空間太少,有D地方唔夠位寫,所以我最後係根據佢既format 自己打過

回覆:carolyktong 的帖子

thanks

回覆 ippuiman 的帖子

當年我都提出同樣疑問......
結果係:資料全部打字入方格内然後列印:有英文嘅就英文,冇英文嘅(例如某證書只有中文嘅,就中文),千其唔好自己去翻譯,勉强俾過英文名稱!!冇錯,我當時的申請表格上有英文又有中文!
為了文件整體外觀簡潔齊整,你要花少少心機時間去調校中英字體Font Size,隔行距等:)

回覆 schoolrun 的帖子

請問 portfolio summary 不用加 page number, 只是後面自我介紹及証書才加 page number 對嗎? 有否頁數限制呢?

回覆 Juliaqq 的帖子

1) 'Portfolio Summary':為方便查閲,我在頁底自行加上Page Number
2) 証書影印本等就跟要求加上Page Number
3) 頁數限制:揾唔到有相關條文,不過自己就自我限制,減少紙張:)
小學成績表(一頁A4紙上面印一成績表副本,務求資料數字等易睇);
其他證書:以一張證書A4計,我縮放成一半,所以最終要成為一頁A4紙上有二張證書副本
希望以上經驗對您有幫助......

回覆 schoolrun 的帖子

Thank you very much!!!

回覆 Juliaqq 的帖子

"You're welcome!'

有沒有人已經收到DGS 的信?

回覆 Sophie0804 的帖子

不是開了account, 在account announce results?

cmchang0927 發表於 16-10-22 00:07
回覆 Sophie0804 的帖子

不是開了account, 在account announce results?

真的嗎?謝謝

Sophie0804 發表於 16-10-21 22:56
有沒有人已經收到DGS 的信?

你可以在指定日期登入查看結果,應該是十月下旬,快會收到消息。若女兒入圍,你們也會在公佈後不久就收到申請表的。祝你成功!
>^^<

大貓媽媽 發表於 16-10-22 16:55
你可以在指定日期登入查看結果,應該是十月下旬,快會收到消息。若女兒入圍,你們也會在公佈後不久就收到 ...

Thanks!

回覆:DGS 填表

請問你們之前交表是交到校務處還是門口的更亭?

花生友 發表於 16-10-24 20:20
請問你們之前交表是交到校務處還是門口的更亭?

門口更亭
‹ 上一主題|下一主題