用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 1開學后。超忙,超開心
go

1開學后。超忙,超開心

囡囡開學后。超級忙,超開心。
在學校裡有好多職位做。時常留校。又要返演藝學院。但她樂在其中。我作為家長到好開心。

醒目開學勳章 王國長老

升中後係另一片天, 參與既野多左, 認識既人多左, 用係活動既時間又會多左, 只要佢地投入同樂在其中, 亦都學識安排時間平衡所有野, 見到佢地既成長真係好開心架.
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

上面两位,同感啊~睇見孩子識安排自己生活並樂在其中,真係好安慰(仲有种就快可以退休既感觉)

jc2009    發表於 16-9-23 16:34
TwinWong  恭喜恭喜  發表於 16-9-5 19:06
TwinWong  弓起弓起, 已半退休了  發表於 16-9-5 19:05

引用:上面两位,同感啊~睇見孩子識安排自己生活

原帖由 Yanamami 於 16-09-04 發表
上面两位,同感啊~睇見孩子識安排自己生活並樂在其中,真係好安慰(仲有种就快可以退休既感觉) ...
咁快退休,弓喜,弓喜!

Yanamami  “就快”  發表於 16-9-4 21:08
God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

醒目開學勳章 王國長老

Yanamami 發表於 16-9-4 16:06
上面两位,同感啊~睇見孩子識安排自己生活並樂在其中,真係好安慰(仲有种就快可以退休既感觉) ...
恭喜恭喜!

我仲有排....................
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

回覆:1開學后。超忙,超開心

我的小朋友學習主動性比小學時提升了,竟然咁快開始認真溫習。雖然現在言之尚早,但我希望他能持之以恆啦!係就安慰了!