用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 上左中學仲會唔會學甘多野?
go

上左中學仲會唔會學甘多野? [複製鏈接]

我女只學一樣樂器但已經一星期用左4日時間(黎緊會加多日預備考級),岩岩同佢商量學少一日,但feel到佢有d唔開心。 想請問初中既生活會否好繁忙(包括課外活動,補課,留校果類)我真係好擔心晚晚會攪到好夜甘仲應唔應付到學業呢?

0    0    0    0

http://www.edu-kingdom.com/forum ... 4190&extra=page%3D1

http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3336302&extra=page%3D1

回覆:上左中學仲會唔會學甘多野

多謝回覆,我意思只係學學一日唔係放棄唔學,因為4日都去不同的地方/團隊,只係擔心佢好吃力應付唔到學業。

中-吧~唔洗太紧張。如果佢本身有自己目標,自理同時间管理好就得~中一唔玩,升上去更忙,我女自己F5自动自觉cut走活动,唔洗太担心或心痛佢地忙,如果係佢自己喜欢,会忙得开心。試下先無坏,真係吃力再cut都唔遲。剛升中俾d時间佢自己摸索下个momentum.

醒目開學勳章 王國長老

馬騮仔 發表於 16-9-3 00:32
我女只學一樣樂器但已經一星期用左4日時間(黎緊會加多日預備考級),岩岩同佢商量學少一日,但feel到佢有d ...
你一星期四日, 我囡一星期操足六日完全樂在其中.

放手畀佢一試喇, 我囡反而因為多操練更加識得安排時間溫書, 係 final exam 送左份大禮畀我添丫.

jc2009    發表於 16-9-8 16:41
TwinWong    發表於 16-9-7 11:28
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

miriam 發表於 16-9-3 15:32
你一星期四日, 我囡一星期操足六日完全樂在其中.

放手畀佢一試喇, 我囡反而因為多操練更加識得安排時間溫 ...
totally agree!!!
‹ 上一主題|下一主題