用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 YOUR BABY CAN READ好用嗎
go

YOUR BABY CAN READ好用嗎 [複製鏈接]

YOUR BABY CAN READ好用嗎
   1    0    0    0

引用:YOUR+BABY+CAN+READ好用嗎

原帖由 DRLOVEBABY 於 16-08-30 發表
YOUR BABY CAN READ好用嗎
查實點用㗎?淨看DVD?

回覆:YOUR BABY CAN READ好用嗎

dvds and flash cards

回覆:DRLOVEBABY 的帖子

我兩個小朋友都有用,三個月開始使用,每天flash card ,睇書加dvd,認字效果顯著。大概一歲開始懂得指俾你睇,歲半左右識讀字,有時仲會自己拼讀。我都係跟prarent guide 使用,算係一套平靚正嘅教材。當然之後都要同佢地睇多啲書or其他教材配套先keep到,始終英文單是認字是不夠的。

買左好少用, BB時期只多數用佢果d flash cards。
到2歲後, 佢已睇其他picture books, 呢套野好少拎出來用。

kadenbonkei 發表於 16-12-12 20:00
勁... 我BB一力起呢類型已叫定先,三個月就可以乖乖地看,你就好啦
...

你小朋友幾大?我覺得越早使用効果會越好。因為呢套DVD 內容係生字,其實幾悶。如果大個小朋友或者睇過其他較有趣嘅DVD 或者冇咁吸引。但係又因為佢不停重複咁洗腦所以小朋友好快認得晒啲生字。睇吓你buy唔buy,因為始終有啲家長唔係咁鍾意咁早俾小朋友接觸DVD
‹ 上一主題|下一主題