用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 DSE 申請appeal
go

DSE 申請appeal [複製鏈接]

最多4科,咁中文分幾張卷,每一部分計一科定點呢?

1    0    0    0

每一部份計收費。

回覆:DSE 申請appeal

即兩部份當兩「科」?

引用:即兩部份當兩「科」? +

原帖由 bmuimami 於 16-08-28 發表
即兩部份當兩「科」?
中文幾多部份都只當一科計

閱讀
作文
聆聽
說話
綜合能力
分開計, 遲d好似聆聽同綜合能力拼埋一份卷。

聆聽、綜合 今年已經合併為一份卷。appeal 一份3xx 兩份 6xx 三份 7xx。說話最貴一份已經要 6xx。 appeal 哂四份都只計你係一份中文卷

引用:聆聽、綜合+今年已經合併為一份卷。appeal+

原帖由 Rattie 於 16-08-28 發表
聆聽、綜合 今年已經合併為一份卷。appeal 一份3xx 兩份 6xx 三份 7xx。說話最貴一份已經要 6xx。 appeal  ...
明白。謝謝你。

即係如果唔介意比覆卷費,用盡四科希望搏高一兩分都可以?咁中英文同通識可能不同人改卷比不同分㗎嘛會唔會低分咗嘅呢?

引用:即係如果唔介意比覆卷費,用盡四科希望搏高

即係如果唔介意比覆卷費,用盡四科希望搏高一兩分都可以?咁中英文同通識可能不同人改卷比不同分㗎嘛:quiet ...
只有可能加分,不會減分

引用:即係如果唔介意比覆卷費,用盡四科希望搏高

即係如果唔介意比覆卷費,用盡四科希望搏高一兩分都可以?咁中英文同通識可能不同人改卷比不同分㗎嘛:quiet ...
因為只加不減,所以好多人覆卷!

God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

只加不減咁我諗到時我會用盡佢

‹ 上一主題|下一主題