用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 學芭蕾舞同游水揀邊間九龍城中學好?
go

學芭蕾舞同游水揀邊間九龍城中學好? [複製鏈接]

小女學梗芭蕾舞同游水,未比賽過,每年有考英國皇家芭蕾舞試,游水學咗一年每階段有證書,可以揀邊間九龍城band one中學呢?入既機會大嗎?唔該晒各位

0    0    0    0

未比过赛就當兴趣好了,不能當特異功能。-般津校都以成績為主,其他只係錦上添花。努力考好呈分最实際。

醒目開學勳章 王國長老

回覆:學芭蕾舞同游水揀邊間九龍城中學好?

每間學校都會allocate某%收生分數係睇成績、某%睇面試表現、某%係課外活動表現。
好現實,唔係全港冠軍,當興趣班好了,在課外活動表現一項係唔夠砌。建議如果成績好,搵間睇成績嘅,面試較叻就搵間睇重面試表現嘅,就可增加勝算。

引用:小女學梗芭蕾舞同游水,未比賽過,每年有考

原帖由 queenkwok 於 16-08-25 發表
小女學梗芭蕾舞同游水,未比賽過,每年有考英國皇家芭蕾舞試,游水學咗一年每階段有證書,可以揀邊間九龍城 ...
都係嗰句!! 考好三次呈分試就得,什麼比賽/奬項都不太重要!! 除非學界嗰類,但都係睇成績先。

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

回覆:學芭蕾舞同游水揀邊間九龍城中學好?

好多謝各位意見!

‹ 上一主題|下一主題