用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港華人基督教聯會真道書院 Second in 階段完成了
go

Second in 階段完成了 [複製鏈接]

大家覺得in成點,我們覺得一家已經盡力了便可了,希望快點到9月尾啦,大家加油,神定會為各小孩找到他們最合適的小學,大家加油
   1    0    0    0

引用:大家覺得in成點,我們覺得一家已經盡力了便

原帖由 lovemanna 於 16-08-24 發表
大家覺得in成點,我們覺得一家已經盡力了便可了,希望快點到9月尾啦,大家加油,神定會為各小孩找到他們最合適 ...
對老師感覺很好,很有愛心。女女病了老師說如他中途不舒服不要怕告訴老師便可。然後我們家再入房,老師說了一段欣賞女兒的説話。然後問了女兒強弱和為何選這校。老師的和善態度令女兒發揮了她最擅長的...開心真絾的性格

回覆 lui 的帖子

是啊,我們都感受到老師的愛和親切的感覺,老師的親切笑容,令小孩可以感覺如朋友相處,令小孩發揮。真感恩!

me too, 對老師感覺很好、很友善。到我地入回課室,老師會講返小朋友剛才面試嘅表現,令到我地覺得老師好親切,希望小兒能順利入讀。

主要用聊天方式去跟小孩面試和家長也是,感覺真好,希望自己小孩可以有機會入讀這有愛校園啦!

回覆:Second in 階段完成了

我哋見個兩位老師冇同我地講佢面試表現

回覆:littledook 的帖子

Me too. 我希望只是每個老師唔同。

實在d 老師都幾好 , 考阿女讀字之前話 "老師試下比D字你讀下,
如果唔識唔緊要,因為你大D就自然會識的"打定個底,唔好搞到D細路唔識無心機. 

個日其實囡囡表現得比平時緊張同害羞,不過都肯回答老師問題!臨尾同老師一齊睇下囡囡畫左咩畫,老師問阿囡可唔可以送畫俾老師,佢都有答可以,然後執返D顏色同起身拍齊張櫈。老師都特登讚阿囡好有手尾!同埋講希望有機會係學校見到你。 短短兩句說話,我已經覺得個老師好有愛心同鼓勵到小朋友。

同埋佢interview 既安排由1st in 到2nd in 都做得好好,唔使太陽曬,唔使排長龍,2nd In 又可舒舒服服坐禮堂,仲有人帶上interview課室,真用心對小朋友及家長!
‹ 上一主題|下一主題