用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 高主教同學仔揮手區~~
樓主: alhy.love
go

高主教同學仔揮手區~~

引用:回覆+RoseRose1980+的帖子 對,中西區只有4

原帖由 BCHK 於 16-08-02 發表
回覆 RoseRose1980 的帖子

對,中西區只有4個選擇, 我本來是把kc 放第一,因為小兒數學較好,理應在數強的 ...
高記同樣係有歷史的傳統名校,我對佢好有信心

引用:Quote:原帖由+BCHK+於+16-08-02+發表大家好

原帖由 alhy.love 於 16-08-02 發表
你好!我都係住東區,多多指教,我仔返學會搭地鐵到金鐘轉23號巴士,須時一粒鐘。你仔仔搭什麼車返學呢?

...
其實如果有相熟同學仔,一齊係金鐘站搭的士上高記都好方便的

上主是我的牧者, 我實在是一無所缺。
祂使我臥在青綠的草場, 又領我走近幽靜的水旁,
還使我的心靈得到舒暢。
祂為了自己名號的原由, 領我踏上了正義的坦途.....
祢的牧杖和短棒, 是我的安慰舒暢.......
在我一生的歲月裡, 幸福與慈愛常隨不離,
我將住在上主的殿裡, 直至悠遠的時日。

回覆:beaclem 的帖子

或者係北角馬寶道搭56小巴,樂信台落車過對面,唔洗行3分鐘就到

還使我的心靈得到舒暢。

回覆:beaclem 的帖子

我仔係中二插班生,初初第一個學期都唔係識到好多朋友,過咗兩年,而家不知識到幾多fd,我問佢係高記開唔開心,佢話不知幾開心,成日send 和同學的相上FB

還使我的心靈得到舒暢。

引用:我仔係中二插班生,初初第一個學期都唔係識

原帖由 beaclem 於 16-08-04 發表
我仔係中二插班生,初初第一個學期都唔係識到好多朋友,過咗兩年,而家不知識到幾多fd,我問佢係高記開唔開 ...
你好呀!你仔仔之前都是外校生嗎?家住哪區呢?
阿仔入高記既興奮又頭痕,搭車要成粒鐘

回覆:alhy.love 的帖子

我住學校附近,阿仔行路返學

還使我的心靈得到舒暢。

回覆:高主教同學仔揮手區~~

請問各位同學仔有冇報名參加今個月的science workshop呢?你地報咗上午/下午呢?
收到學校通知要著校服。

回覆 BCHK 的帖子

Can you let me have the contact please

回覆 alhy.love 的帖子

建議大家坐地鐵到灣仔轉23或者40號好啲,因為灣仔修頓一出唔駛三分鐘就到巴士站,金鐘行得比遠

回覆 rubyleung 的帖子

Nice to meet you all, my son is going to Form 1

回覆:Itochu 的帖子

你好呀!
多謝你意見,你同樣住東區的嗎?

引用:回覆+rubyleung+的帖子 Nice+to+meet+you+

原帖由 Itochu 於 16-08-20 發表

Nice to meet you all, my son is going to Form 1
Hi, 你仔仔也是外校新生嗎?仔仔分左邊班,會唔會係同學仔呢^^

My son is in 1B

喺灣仔地鐵出轉巴士仲有個好處,喺巴士旁邊有個小巴站10號31號都會經堅道,萬一巴士 等得太耐又趕時間可以立刻考慮搭小巴,不過小巴就幾貴,幾乎十蚊一程

回覆:Itochu 的帖子

謝謝你的好提議!咁放學時你地會點搭?我仔到羅便臣道校門搭23號巴士到灣仔轉地鐵(但阿仔要行到8樓),因為堅度等好耐都冇車。

不指定甚麼巴士,只要經金鐘地鐵即可以,小巴也OK

引用:回覆+alhy.love+的帖子 不指定甚麼巴士,

原帖由 Itochu 於 16-08-25 發表

不指定甚麼巴士,只要經金鐘地鐵即可以,小巴也OK
明白,謝謝你!

請問高記通識科是中文教還是英文教書呢?

剛剛問過師兄 ,在高中階段通識會用中文教授