用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 有無 62 網既 jm 仲等緊消息/努力叩門中?
go

有無 62 網既 jm 仲等緊消息/努力叩門中?  

暫時無一間有消息,好低落

引用:暫時無一間有消息,好低落

原帖由 crystal_pig 於 16-06-27 發表
暫時無一間有消息,好低落
我疊埋心水讀私小

有人話呢個音樂椅遊戲要一路玩到9月,唔好灰住!

醒目開學勳章 王國長老

回覆:有無 62 網既 jm 仲等緊消息/努力叩門中

唔好咁也灰心!

當年我囡到七月中先收到第一間 offer,之後再有另一間即再轉。

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

回覆:有無 62 網既 jm 仲等緊消息/努力叩門中?

荃基冇得in, 深天荃官冇2nd in, 浸聯排到好後應該冇機會,唉

引用:荃基冇得in,+深天荃官冇2nd+in,+浸聯排到好

原帖由 Joanlpk 於 16-06-27 發表
荃基冇得in, 深天荃官冇2nd in, 浸聯排到好後應該冇機會,唉
深天要111先有2nd in,我一向唔認識呢間學校,由交表到首輪面試都覺得學校安排得好有周詳,唔混亂,對呢間學校感覺好好!

引用:Quote:原帖由+Joanlpk+於+16-06-27+發表荃

原帖由 toljai 於 16-06-27 發表
深天要111先有2nd in,我一向唔認識呢間學校,由交表到首輪面試都覺得學校安排得好有周詳,唔混亂,對呢間 ...
我起初都以為表現好,深天都會比非111學生2nd in。或者係自己小朋友未係好到呢個程度啦,聽聞9月深天會有新校長。

Joanlpk 發表於 16-6-27 20:30
荃基你係咪111?如果唔係,係無得in㗎

引用:Quote:Joanlpk+發表於+16-6-27+20:30+荃基

原帖由 Missyou1211 於 16-06-27 發表
荃基你係咪111?如果唔係,係無得in㗎
我放甲3+乙2,因為我認識非111嘅小朋友有得in, 而且我小朋友喺荃基體驗班有攞獎,所以本身有少少期望

Joanlpk 發表於 16-6-27 22:23
我放甲3+乙2,因為我認識非111嘅小朋友有得in, 而且我小朋友喺荃基體驗班有攞獎,所以本身有少少期望

...
你係咪派咗寶校?咁你第一志願擺邊間?但去聽簡介會校長講咗話111先有得in㗎喎!

引用:Quote:Joanlpk+發表於+16-6-27+22:23+我放

原帖由 Missyou1211 於 16-06-27 發表
你係咪派咗寶校?咁你第一志願擺邊間?但去聽簡介會校長講咗話111先有得in㗎喎!
...
第一志願浸聯,派了青衣呂明才,其實已叩到66網另一間小學。

只係自己太喜歡浸聯,女兒已盡力,只係覺得自己幫佢為面試做準備時做得唔夠好。將來假若插班要筆試時唔係咁易,亦心痛小朋友要考呢d唔係必要嘅考試。

Joanlpk 發表於 16-6-27 23:17
第一志願浸聯,派了青衣呂明才,其實已叩到66網另一間小學。

只係自己太喜歡浸聯,女兒已盡力,只係覺得自 ...
其實浸聯真係太多人揀喇!不幸地又抽唔中,所以都無辦法,可能你個女會鍾意將入讀嘅小學呢!最緊要係佢讀得開心,加油!

洗米華 發表於 16-6-28 08:08
我第一志願浸聯,派佐去潮州。聽你咁講,好彩無交荃基,深天表。伍小,海官,石小無得in,荃官無2 in ,何 ...
深天有得in都無用啦,好多人爭。我同你機乎一樣,又係111浸聯,之後派潮州,最慘係潮州係無選到的。我叩到去美孚添呀

引用:Quote:Joanlpk+發表於+16-6-27+23:17+第一

原帖由 洗米華 於 16-06-28 發表
我第一志願浸聯,派佐去潮州。聽你咁講,好彩無交荃基,深天表。伍小,海官,石小無得in,荃官無2 in ,何 ...
行到呢步,叩聖十架好過讀潮州。 到時小二再插班!!

一係叩二線直資,如聖瑪加利,王錦輝,一條龍有中學,唔駛中學又玩過,不過要比十二年學費。

無論如何,加油!!!

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

回覆 toljai 的帖子

以我所知, 唔一定要 111先有 2nd, 我識人唔係 111, 但都有得 in

回覆 hichau86 的帖子

咁你最後叩到美孚?

回覆 洗米華 的帖子

你都係派咗潮公? 而家叩成點?

叩到有4間收,其中一間係2-2,所以選好了。

美孚都叩到,不過間學校都幾大爭議,唔知好唔好,所以最後無選