用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 直資收咗,如想放棄,仲可以敲門嗎?
go

直資收咗,如想放棄,仲可以敲門嗎? [複製鏈接]

阿女直資收咗,未參加派位,想問下因為注冊日先發現間直資好多阿女興趣都冇得學,如果敲門仲有機會?

王家爸爸  可以  發表於 16-6-25 19:15
   1    0    0    0

+3金熱血 貢獻勳章

引用:阿女直資收咗,未參加派位,想問下因為注冊

原帖由 carolyyyan 於 16-06-25 發表
阿女直資收咗,未參加派位,想問下因為注冊日先發現間直資好多阿女興趣都冇得學,如果敲門仲有機會? ...
當然可以照樣叩門....
有學校收先返去原直資取消註冊....

想問下要帶D咩去,因為教局小六張信已經交咗去直資,同埋係咪要打電話去問邊間有得叩門🙏🙏係咪要5/7同日去

你弄清楚想叩門的中學有你女兒想學的東西嗎?

+3金熱血 貢獻勳章

引用:想問下要帶D咩去,因為教局小六張信已經交

原帖由 carolyyyan 於 16-06-25 發表
想問下要帶D咩去,因為教局小六張信已經交咗去直資,同埋係咪要打電話去問邊間有得叩門🙏🙏 ...
想叩門就上心儀中學的網站睇下有無講叩門安排,無講就事前打去問定先,唔好到 5/7 先至問.

謝謝

回覆 Unclejt 的帖子

其實我好內疚,因為女面試咗2間心儀,但當刻想直資一條龍所以選擇了唔搞珠,變相放棄咗果2間結果,唉

carolyyyan 發表於 16-6-25 14:39
阿女直資收咗,未參加派位,想問下因為注冊日先發現間直資好多阿女興趣都冇得學,如果敲門仲有機會? ...
我知上年有人直資收左但放棄, 去左大抽獎, 可惜派左去B2, 佢返去直資, 當天直資收返佢, 最後佢入左一間B1中-尾既津校.(佢成績好好, 頭3名)
‹ 上一主題|下一主題