用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 考试試啦!
樓主: TwinWong
go

考试試啦!

醒目開學勳章

miriam 發表於 16-7-4 00:58
有部份已經提早有時間就溫少少, 但真係唔夠時間, 校隊就早早停左, 少訓同恆常都用左唔少時間, 少訓容許佢地 ...
校隊都一早停左訓練比時間佢地溫書, 連功課都冇被, 但小姐都是考試前一日先開始溫習

醒目開學勳章 王國長老

peggy 發表於 16-7-4 01:03
校隊都一早停左訓練比時間佢地溫書, 連功課都冇被, 但小姐都是考試前一日先開始溫習 ...
炒左個科咪係考前一日先溫囉
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章

miriam 發表於 16-7-4 01:05
炒左個科咪係考前一日先溫囉
今個暑假要佢做S3的Grammar練習及Maths, 佢已經好唔like

醒目開學勳章 王國長老

peggy 發表於 16-7-4 01:11
今個暑假要佢做S3的Grammar練習及Maths, 佢已經好唔like
我限佢去台灣集訓前完成晒所有暑期作業都唔多老黎架.
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章

miriam 發表於 16-7-4 01:13
我限佢去台灣集訓前完成晒所有暑期作業都唔多老黎架.
佢話冇時間做喎!因考完試後, 校隊星期一、三、五、六都要操練。但學校教快一年, 如果暑假唔做下練習, 新學期一定跟得好辛苦。

醒目開學勳章 王國長老

peggy 發表於 16-7-4 01:19
佢話冇時間做喎!因考完試後, 校隊星期一、三、五、六都要操練。但學校教快一年, 如果暑假唔做下練習, 新學 ...
一考完試校隊即刻復操, 成個暑假基本上都唔得閒, 有 d 係朝十晚六咁操.

校隊再加少訓再加埋要去台灣集訓, 仲有要預備八月尾全港賽, 都唔知佢點安排到時間做.

TwinWong  嘩! 忙到甩轆  發表於 16-7-4 08:45

醒目開學勳章

miriam 發表於 16-7-4 01:22
一考完試校隊即刻復操, 成個暑假基本上都唔得閒, 有 d 係朝十晚六咁操.

校隊再加少訓再加埋要去台灣集訓,  ...
你女真係幾忙喎!
除左校隊, 佢都要跟自己教練操, 仲要抽時間去運動公司試鞋及了解d產品, 重要去學攀石

醒目開學勳章

miriam 發表於 16-7-4 01:22

校隊再加少訓再加埋要去台灣集訓,  ...
放心,你女咁乖,佢識得控制時間嘅!

miriam 發表於 16-7-4 00:27
唔夠時間溫書先係大問題
係, 唔夠時間温個D, 差D唔合格,
夠時間就好好多

醒目開學勳章 王國長老

引用:Quote:miriam+發表於+16-7-4+01:22+一考完

原帖由 peggy 於 16-07-04 發表
你女真係幾忙喎!
除左校隊, 佢都要跟自己教練操, 仲要抽時間去運動公司試鞋及了解d產品, 重要去學攀石:igiv ...
跆拳道加排球夠晒佢忙,連報左名交晒錢去 YMCA 做宿營義工因撞左集訓去唔到。

星期四五佢仲要抽時間做義工,我服左佢囉!

醒目開學勳章 王國長老

引用:Quote:miriam+發表於+16-7-4+01:22+一考完

原帖由 peggy 於 16-07-04 發表
放心,你女咁乖,佢識得控制時間嘅!
總之同我搞掂三本暑期作業先!

醒目開學勳章 王國長老

引用:Quote:miriam+發表於+16-7-4+00:27+唔夠時

原帖由 TwinWong 於 16-07-04 發表
係, 唔夠時間温個D, 差D唔合格,
夠時間就好好多
佢知衰架,希望中二知道要改喇。

醒目開學勳章 王國長老

派晒卷啦~~

我囡仍然係英文好過中文..............

TwinWong    發表於 16-7-4 16:30