用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 考试試啦!
樓主: TwinWong
go

考试試啦! [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

回覆:考试試啦!

好好彩!

I.S. 唔係好高分,大步欖過呀!

芝麻街    發表於 16-7-1 00:30
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

miriam 發表於 16-6-27 19:17
I.S. 好彩有姨媽同表哥可以教佢,數學派卷後睇下衰咩先算。
我仔數學合格呀
仲喺班內頭十, 有張書卷添

A-Mum    發表於 16-7-1 09:04

醒目開學勳章 王國長老

回覆:考试試啦!

又一好彩數學死唔去

但死左另一科,要睇下計埋 UT 同平時分會唔會合格

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

芝麻街 發表於 16-7-1 00:34
我仔數學合格呀
仲喺班內頭十, 有張書卷添

醒目開學勳章

miriam 發表於 16-7-1 12:50
又一好彩數學死唔去

加埋應該pass.上次test阿女衰左maths,好彩今次高分,加埋—齊好彩平均分都pass

芝麻街    發表於 16-7-3 16:20

peggy 發表於 16-7-1 16:44
加埋應該pass.上次test阿女衰左maths,好彩今次高分,加埋—齊好彩平均分都pass
...

我囡班名次就無本事排架啦, 不过唔理LU, 全部卷都合格, 經已好開心

芝麻街    發表於 16-7-3 16:16

醒目開學勳章 王國長老

peggy 發表於 16-7-1 16:44
...
暫時派左 6 科, 計返出黎都合格, 平均分都 OK.

醒目開學勳章

TwinWong 發表於 16-7-1 17:44
我囡班名次就無本事排架啦, 不过唔理LU, 全部卷都合格, 經已好開心  ...
全科pass已經收貨,冇本事排名次,D學霸好勁嫁,科科都好高分,100分為滿分,佢地可以9x分

anna59    發表於 16-7-2 18:11

醒目開學勳章 王國長老

peggy 發表於 16-7-2 13:33
全科pass已經收貨,冇本事排名次,D學霸好勁嫁,科科都好高分,100分為滿分,佢地可以9x分 ...
今次我囡都應該無本事有名次排, 全 pass 已經可以去食餐勁既慶祝.

醒目開學勳章

miriam 發表於 16-7-2 15:38
今次我囡都應該無本事有名次排, 全 pass 已經可以去食餐勁既慶祝.
阿女的同學和你女同校,中文7x分全班第一,其他科都是6X-7X分,佢媽咪對此成績十分不滿意,還覺得學校的水平偏低

醒目開學勳章 王國長老

引用:Quote:miriam+發表於+16-7-2+15:38+今次我

原帖由 peggy 於 16-07-02 發表
阿女的同學和你女同校,中文7x分全班第一,其他科都是6X-7X分,佢媽咪對此成績十分不滿意,還覺得學校的水 ...
係呢間學校有 7x 真係唔差架,我囡勁追平時分先見到 7 字頭咋。

同你朋友講小學唔同中學,接受現實喇!

醒目開學勳章

miriam 發表於 16-7-2 16:27
係呢間學校有 7x 真係唔差架,我囡勁追平時分先見到 7 字頭咋。

同你朋友講小學唔同中學,接受現實喇!
一早講過

醒目開學勳章 王國長老

引用:Quote:miriam+發表於+16-7-2+16:27+係呢間

一早講過
上到中二佢會更難過嘈得仲勁。

miriam 發表於 16-7-1 12:50
又一好彩數學死唔去

都話架啦, 數學考出嚟有機會合格架

引用:Quote:TwinWong+發表於+16-7-1+17:44+我囡

全科pass已經收貨,冇本事排名次,D學霸好勁嫁,科科都好高分,100分為滿分,佢地可以9x分 ...
上學期仲有人爆分 我個個合格就还神 因为都唔想失禮 拖低班内 passing rate

miriam 發表於 16-7-2 16:35
上到中二佢會更難過嘈得仲勁。
中二咗會比較輕鬆, 因為適應咗

醒目開學勳章 王國長老

芝麻街 發表於 16-7-3 16:19
都話架啦, 數學考出嚟有機會合格架
主科仲有英文未派..........仍在驚慌中...........

醒目開學勳章 王國長老

TwinWong 發表於 16-7-3 22:59
中二咗會比較輕鬆, 因為適應咗
唔夠時間溫書先係大問題

醒目開學勳章

miriam 發表於 16-7-4 00:27
唔夠時間溫書先係大問題
唉!阿女考試前一天先溫書習, 合格都偷笑。如果佢肯認真D溫習, 成績可以更加好, 但老公話由得佢, 中一唔使咁緊張喎!

醒目開學勳章 王國長老

peggy 發表於 16-7-4 00:53
唉!阿女考試前一天先溫書習, 合格都偷笑。如果佢肯認真D溫習, 成績可以更加好, 但老公話由得佢,  ...
有部份已經提早有時間就溫少少, 但真係唔夠時間, 校隊就早早停左, 少訓同恆常都用左唔少時間, 少訓容許佢地坐堂溫書, 但點都無可能專心到.

‹ 上一主題|下一主題