用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 新華德 vs 福馬vs 奉基
go

新華德 vs 福馬vs 奉基

有冇告知那間升中最好新華德 vs 福馬vs 奉基

回覆:新華德 vs 福馬vs 奉基

只知新華德有人講過只得15%入band 1,其他你要去bk小學group到問下

push

有冇人可以分享吓,唔該

引用:有冇人可以分享吓,唔該 +

原帖由 Chrisksyeung 於 16-06-26 發表
有冇人可以分享吓,唔該
3間都是叩門?如是的話,馬頭涌你應是111吧?就揀佢啦,唔見另外兩間比它優勝。
你最後揀邊間都好,盡快放位,好多人等緊。(唔關我事,不過很多人還是徬徨中)

真心希望有正面家長回應,放位都會跟學校指示回覆。

褔馬奉基派band one percentage 差吾多
新華德就比較一般

唉.... 我是喜歡新華德,阿仔好動多嘢玩,活動教學。個個都话福馬好啲,但校舍又細,好似差啲。小一至小三好 hea.....點解個個都話新華德麻麻地,點解?老師問題定學校唔進取唔谷。有冇人可以分享吓?

回覆:Chrisksyeung 的帖子

其實答你果d 都未必是用家, 既然你全都有offer, 就按自己意願選吧

回覆:Chrisksyeung 的帖子

我識新華的用家都是讚的

其實所有分享都只可以作參考之用,自己上學校網頁研究下,自己去學校感受下,三間學校各有不同,自己想要啲咩,相信只有你自己先知道,信自己啦

回覆:irisw 的帖子

同意, 而家好多人都覺得程度唔深= 派位唔好= 學校差, 如果用呢個邏輯, 咁你好易揀。 如果你按照自己小朋友性格, 自己想比小朋友什麼學習環境, 最好自己看學校網頁資料。 forum 說的邊間好邊間唔好, 不應盡信

我揀新華德,環境同學習氣氛相對好