用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 65網 葵盛主恩&祖堯天主教
樓主: AC100209
go

65網 葵盛主恩&祖堯天主教 [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+Monet9090+於+16-06-22+發表

原帖由 ywpw 於 16-06-22 發表
2001年得四萬幾出生率,但係有六萬九人參加小一派位?
兩組人:2001年出世和2001年要派小一位的人(around 6 歲)

AC100209 發表於 16-6-17 17:02
葵盛主恩&祖堯天主教,如果唔理學校位置同校舍新舊大小,只講校風、師資同升中派位,邊間比較好啲?

因為 ...

想問下你們有沒有參觀過主恩校舍? 我外觀見到好細同幾舊, 來年要揀, 雖然近我, 但見到咁細校舍有點卻步, 依家仲1516揀佢還是全2好

carol0302 發表於 16-6-23 11:25
想問下你們有沒有參觀過主恩校舍? 我外觀見到好細同幾舊, 來年要揀, 雖然近我, 但見到咁細校舍有點卻步,  ...

如果你著重校舍, 就一定係全二, 因為全二是新校舍, 主恩係傳統火柴盒校舍

主恩我囡2nd in完,但落選了。主恩老師都好nice, 不過主恩校舍真係細,佢地副校長有講過,佢地有啲活動係出去門口外面個公共球場度活動,同街坊係共用。

AC100209 發表於 16-6-24 15:46
主恩我囡2nd in完,但落選了。主恩老師都好nice, 不過主恩校舍真係細,佢地副校長有講過,佢地有啲活動係出 ...

考o既野係咪好深 ? 就係知道連個小小運動場都要 share, 小息更加沒有活動空間, 我知道如果唔放第一志願, 絕大機會入唔到, 所以先心大心細, 希望黎緊有 openday 參觀, 可以加印象分

回覆 carol0302 的帖子

考既野唔深,去到2nd in係主要問家長點解選擇佢學校,同問小朋友平時生活習慣。
‹ 上一主題|下一主題