用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 淘寶買的DWE點讀筆很快就壞了
go

淘寶買的DWE點讀筆很快就壞了

我2015年12月在淘寶買了一套DWE,點讀筆用了2,3個月就壞了。當時SELLER說寄回給他,3天可修好寄回給我,結果,3個月都冇回應!我一直有whatsapp問,頭兩次有回覆/拖延,之後已經不回whatsapp。打電話去又沒有人接聽,請問可以怎麼辦?

請問有冇淘寶或點讀筆達人可賜教?

回覆 Fabi_c 的帖子

會否簡單些,買過一支算,好過浪費教材

電子野,好難講,係邊度買都有機會壞
買過支啦,唔得等。

我用小達人4年都無坏过!
買过支點讀筆啦!

tsoipopo 發表於 16-5-11 22:37

會否簡單些,買過一支算,好過浪費教材
好的,請問那裡可買?如果從另一地方買,可點讀我原來的書嗎?(唔好意思,我真係完全唔識,請𧶽教!)

babyhazel106 發表於 16-5-12 07:49

我用小達人4年都無坏过!
如果我去小達人買過一支,可點讀我原來的書嗎?

hellomsmslau 發表於 16-5-11 23:40
電子野,好難講,係邊度買都有機會壞
買過支啦,唔得等。
如果從另一地方買,可點讀我原來的書嗎?可否介紹那裡可買?有LINK嗎?
(唔好意思,我唔係好熟淘寶,之前成套DWE都係人地幫我買的。

Fabi_c 發表於 16-5-16 11:19
好的,請問那裡可買?如果從另一地方買,可點讀我原來的書嗎?(唔好意思,我真係完全唔識,請𧶽教 ...
正常去返原本買的地方再買多支係最穩定同唔駛煩。你可以同那邊講,之前係你們度買套迪士尼,支筆壞左整唔到唔緊要,我想買返支點讀筆,你幫我整返點讀筆啲資料落新買的點讀筆到,待我一收到,我就可以點讀返原本的書。或者你唔想係原本買的地方買到,你起碼問清楚他們,我買的書,用小達人可否點讀?能否俾回點讀包給我,我自己裝返。<-----若你自己唔識裝,你要研究下,可能有些煩。

Fabi_c 發表於 16-5-16 11:22
如果從另一地方買,可點讀我原來的書嗎?可否介紹那裡可買?有LINK嗎?
(唔好意思,我唔係好熟淘寶,之前 ...
咁你唔熟淘寶,叫幫你買的朋友幫你問返同跟返喇…你原本的書可以用邊支點讀筆要問返買嗰間的,而且唔係出面買支點讀筆就一定點讀到,因為點讀筆一定要預先裝左該書的點讀包係支點讀筆到才點讀到的。

Fabi_c 發表於 16-5-16 11:20
如果我去小達人買過一支,可點讀我原來的書嗎?
若你肯定之前壞的點讀筆是小達人點讀筆的話,你就可以買過支小達人,但你要有該書的點讀包,重新裝過係新買的小達人筆到才可以點讀原來的書。若你之前壞的點讀筆不是小達人點讀筆的話,你買小達人都無用架!

回覆 tsoipopo 的帖子

謝謝!很有用的資訊。