用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 暑期學phonics 有沒有好推介? thx
樓主: ekhc
go

暑期學phonics 有沒有好推介? thx

回覆 TaroMum 的帖子

請問您女在哪裡上PHONICS班?可以PM資料給我嗎?謝謝

引用:唔洗擔心,+我女女都係k2下學期正式學phonic

原帖由 TaroMum 於 16-05-11 發表
唔洗擔心, 我女女都係k2下學期正式學phonics.  9月升小一,  多謝學校老師同埋centre導師的教導,  英文拼寫 ...
清楚明白.  Thx

引用:對啊,phonics+要長期學,我仔由3歲開始學

原帖由 Chanhana 於 16-05-10 發表
對啊,phonics 要長期學,我仔由3歲開始學,學左1年9個月左右完成晒整個program.
加油啊,學左第時默書串 ...
請問你仔係邊間學,我都打算3歲安排佢學

ekhc 發表於 16-5-11 02:00
阿女9月升K.3了, 應該趕唔切小一入學前完成兩年課程
RWI 不一定要讀完全個課程。 我囝都係K3 開學後才插班入, 讀到小一前的7月便停了, 讀了8個月左右。停的原因是中心人員說囝囝已學晒所有音, 也讀了一SET書加強, 已足夠了, 可以停。現在英默差不多不用溫。

回覆 happybaby12 的帖子

係咪唔可以係度講啲centre 名架?不如我PM你?

回覆 Chanhana 的帖子

邊間學? 可pm嗎? 學校都有教拚音,但唔知同唔同呢?

引用:Quote:TaroMum+發表於+16-5-10+03:05+很重

原帖由 ekhc 於 16-05-11 發表
阿女9月升K.3了, 應該趕唔切小一入學前完成兩年課程
唔洗擔心~ 我個女一星期一堂都係一年到ja ma 拒成個course話要年半但其實一年就一定識read識blend默書唔洗擔心啦

學拼音一定要去phonicsland learning centre. 可是收費不便宜

cyss1234 發表於 16-5-21 17:03
唔洗擔心~ 我個女一星期一堂都係一年到ja ma 拒成個course話要年半但其實一年就一定識read識blend默書唔洗 ...
ok.  thx so much

豬芬 發表於 16-5-21 20:02
學拼音一定要去phonicsland learning centre. 可是收費不便宜

願聞其詳

回覆:暑期學phonics 有沒有好推介? thx

Abc pathways @246,or jolly kingdom@198好?兩者相差@48

回覆:chankki127 的帖子

聽講abc真係唔錯 不過我覺得有d貴所以去左佐敦@175

引用:Abc+pathways+@246,or+jolly+kingdom@198

原帖由 chankki127 於 16-05-24 發表
Abc pathways @246,or jolly kingdom@198好?兩者相差@48
看地點,方便,話哂一星期應該2堂喎

zebrabb 發表於 16-5-24 23:58
看地點,方便,話哂一星期應該2堂喎
agree

引用:聽講abc真係唔錯+不過我覺得有d貴所以去左

原帖由 cyss1234 於 16-05-24 發表
聽講abc真係唔錯 不過我覺得有d貴所以去左佐敦@175
呢個係summer價錢,恆常班要$1780月,大約@445,abc近屋企,可泊車在街,jolly要泊商場,abc Summer 價錢都ok,都唔知揀邊間好

回覆 chankki127 的帖子

在abc 讀左幾耐?
教得好嗎?  kln tong? 我也想试kln tong ABC 的劍橋课程!

引用:回覆+chankki127+的帖子 在abc+讀左幾耐?

原帖由 408littlepig 於 16-05-25 發表
回覆 chankki127 的帖子

在abc 讀左幾耐?
九龍塘分校的老師眼見好多都幾好,每次見到已經累透的小學學生,一見到老師就好興奮。仲要係名小名幼都有補abc,真估不到

回覆:chankki127 的帖子

我都係貪九龍塘分校可泊車才去,但點解唔玩恆常班?

引用:Quote:原帖由+cyss1234+於+16-05-24+發表聽

原帖由 chankki127 於 16-05-25 發表
呢個係summer價錢,恆常班要$1780月,大約@445,abc近屋企,可泊車在街,jolly要泊商場,abc Summer 價錢都 ...
九龍塘方便泊車,不如玩下恆常班?