用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 暑期學phonics 有沒有好推介? thx
go

暑期學phonics 有沒有好推介? thx

小女暑假5歲, 升K3.  Thx

引用:小女暑假5歲,+升K3.++Thx+ +

原帖由 ekhc 於 16-05-09 發表
最好九龍區

回覆:ekhc 的帖子

引用:小女報左一個暑期phonic+班在銅鑼灣,有興

原帖由 aa1014 於 16-05-09 發表
小女報左一個暑期phonic 班在銅鑼灣,有興趣嗎?
有多點資料嗎?  Many thx 🙏🏻🙏🏻

引用:小女暑假5歲,+升K3.++Thx+ +

原帖由 ekhc 於 16-05-09 發表
Jolly Kingdom 或 YMCA ok 嗎?  Thx

回覆:暑期學phonics 有沒有好推介? thx

簽名被屏蔽

RWI

Wiseland 黄埔、佐敦
Babington 黄埔、美孚
Kiddikaft 九龍塘

Phonics要長期學架, 唔係學一個暑假就識, 大班就更加吸收唔到

kayi0556 發表於 16-5-9 21:53
Phonics要長期學架, 唔係學一個暑假就識, 大班就更加吸收唔到
清楚明白.  想從這個暑假開始 ...

babyhazel106 發表於 16-5-9 21:19
RWI

Wiseland 黄埔、佐敦
thanks.  RWI 會否悶嗎?  驚阿女坐唔定, 無心機上堂

回覆:kayi0556 的帖子

回覆:ekhc 的帖子

對啊,phonics 要長期學,我仔由3歲開始學,學左1年9個月左右完成晒整個program.
加油啊,學左第時默書串字真係輕鬆好多!

回覆 ekhc 的帖子

RWI確是有D悶,我自己教小朋友,會keep 住少过30分鐘,免得太悶!
不过去centre 學,有2-3個小朋友會好D。

wiseland max4 人,summer 上过其他英文課程,感覺幾好
babington ,我target 細BB,明年上

Kiddikraft 多人D,好似6人,但最近oxford RWI  大使
活動,佢地好多小孩有獎,值得參考!

babyhazel106 發表於 16-5-10 14:54
回覆 ekhc 的帖子

RWI確是有D悶,我自己教小朋友,會keep 住少过30分鐘,免得太悶!
Thanks for your detailed information

babyhazel106 發表於 16-5-10 14:54
回覆 ekhc 的帖子

真的要認真考慮

Chanhana 發表於 16-5-10 01:59
對啊,phonics 要長期學,我仔由3歲開始學,學左1年9個月左右完成晒整個program.
加油啊,學左第時默書串 ...
但願如此

TaroMum 發表於 16-5-10 03:05
很重要在入小一前學懂phonics, 默書会無咁辛苦.
阿女9月升K.3了, 應該趕唔切小一入學前完成兩年課程

謝謝各方好友意見, 會慎重考慮