用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 4歲小朋友學跆拳
go

4歲小朋友學跆拳 [複製鏈接]

4歲小朋友學跆拳, 九龍區大家有無推介?我見坊間有很多不同跆拳道會, 有什麼不同?

2    0    0    0

回覆:sonicmama 的帖子

可否pm我

回覆:sonicmama 的帖子

請問你仔仔學跆拳道在那?可4歲?

醒目開學勳章 王國長老

G-girl 發表於 16-5-2 22:57
4歲小朋友學跆拳, 九龍區大家有無推介?我見坊間有很多不同跆拳道會, 有什麼不同?

...
跆拳道分 WTF 同 ITF, 你想學邊種?

我囡係學 WTF.

WTF 同 ITF 係品勢同搏擊既打法都唔同, 你最好上網睇左資料先.

香港跆拳道協會 (WTF)

香港跆拳道協會 - 屬會名單

香港跆拳道聯會 (ITF)
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

引用:Quote:G-girl+發表於+16-5-2+22:57+4歲小朋

原帖由 miriam 於 16-05-06 發表
跆拳道分 WTF 同 ITF, 你想學邊種?

我囡係學 WTF.
原來跆拳都有唔同打法, 我會上網研究下, 謝謝你🙏🏼
WTF 和ITF 邊樣好d?

引用:我仔學緊間好平同好多小朋友,不過係港島唔

原帖由 sonicmama 於 16-05-04 發表
我仔學緊間好平同好多小朋友,不過係港島唔知適唔適合你都係二百零蚊個月,逢星期二四五六都有堂, ...
有無九龍區介紹?

醒目開學勳章 王國長老

G-girl 發表於 16-5-7 00:42
原來跆拳都有唔同打法, 我會上網研究下, 謝謝你🙏🏼
WTF 和ITF 邊樣好d?
  ...
ITF 係格鬥形
WTF 係競技形

ITF 打搏擊係快狠準, 實用形為主, 可出拳攻擊對方, 護具方面記憶中得護腳.

WTF 係競技形搏擊, 以出腳為主, 以技巧去得分, 踢中唔同地方 (頭或護甲) 得分都唔同. 所用既護具保護全面, 包括頭盔, 護甲, 護手腳脛同護腳面, 依家新例下會要求用埋面罩去保護面部.

因為我囡係學 WTF 好難對兩者作出評論邊樣好 d.

詳細既你上網睇下資料, 我都只係可以將所知既講出黎, 亦都怕有所偏差, 先入為主地作解釋.

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

係邊到學?費用多少?

回覆 sonicmama 的帖子

請PM

回覆:G-girl 的帖子

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
‹ 上一主題|下一主題