用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 日新訂young scientist 訂到一肚火
樓主: lukeskywalker
go

日新訂young scientist 訂到一肚火 [複製鏈接]

問過新加坡,香港暫時只可以經兩間代理訂,不建議直接由新加坡訂,因郵費會貴。佢話另一間暫時無收到投訴,唯有試下。

Sugarbabegirl 發表於 16-10-6 18:19
好問題,等我問下星加玻先。

麻煩你如果你問到可以直接同出版社訂,可否通知我分享,我真的想訂,但唔想個個月追寄書,thx so much

Sugarbabegirl 發表於 16-10-8 09:28
問過新加坡,香港暫時只可以經兩間代理訂,不建議直接由新加坡訂,因郵費會貴。佢話另一間暫時無收到投訴, ...

我剛剛才看到這個message, 咁我想請問你話無人投訴果間,係咪就係你pm我果間?many thx

回覆:日新訂young scientist 訂到一肚火

灣仔天地圖書大減價,買3本$100,超平!

Sugarbabegirl    發表於 16-10-18 21:29

kwokbobo 發表於 16-10-9 12:25

我剛剛才看到這個message, 咁我想請問你話無人投訴果間, ...
係呀,新加坡話暫時另一間(Step-xxx) 未收到投訴。大家唯有試下。
日X到現在都未寄9月出嘅一本雜誌畀我,佢真係打算你唔追佢就唔寄。

Starrynite  Can you please pm me the other distributor? Thank you!  發表於 17-1-14 11:09

Sugarbabegirl 發表於 16-10-18 21:28
係呀,新加坡話暫時另一間(Step-xxx) 未收到投訴。大家唯有試下。
日X到現在都未寄9月出嘅一本雜誌畀我, ...
thx. 我在另一間訂, 果時在書展訂, 但佢都遲左寄, 都係要我追先寄, 不過我只欠三期, 依家寄了兩期, 所以唔知佢好唔好, 我可能轉去你比我那間再訂。

kwokbobo 發表於 16-10-19 17:34
thx. 我在另一間訂, 果時在書展訂, 但佢都遲左寄, 都係要我追先寄, 不過我只欠三期, 依家寄了兩期, 所以唔 ...
希望你好運過我啦。如另一間OK定唔OK,麻煩都 update 下。我之後都應該會搵佢訂。thx!

Sugarbabegirl 發表於 16-9-27 15:44
我都中咗伏,間野行政勁為混亂。

1) 初初明明話寄屋企,無啦啦又話寄去順豐站叫你去拎。

can you pm me,  many thanks

慘! 睇遲咗這post, 27/11在書展訂了一套又話4-6個星期有,上兩個星期追答我9-13號會收到順豐短訊通知取書....沒收到通知今早打電話問,那個電話沒人接...
   最後有人接,對方態度飛常差!!!  唔想答我...只答寄出了...:

201102 發表於 17-1-16 12:19
慘! 睇遲咗這post, 27/11在書展訂了一套又話4-6個星期有,上兩個星期追答我9-13號會收到順豐短訊通知取書... ...

如果早D睇到個post就好,上個月尾上左去訂,話過年前會寄部分俾我,擔心中。

回覆:201102 的帖子

我已經追到無氣,兩年前前在書展訂,兩個月前才收到應該當年收的期數。

**************************************** 芍妤bb 10/11/2004 在聖保祿醫院出世,體重 2.6Kg。 ****************************************

會唔會直接上佢佢到攞快D呀? 我好擔心

我寫信去 Young Scientist 佢地 official website
佢地比咗個 HK 電話我 ( 有興趣可 pm )

我夾埋朋友 訂了3套,有 8折。
地鐵 現金交收 好爽快。

2017'Young Scientists'
現已接受預訂,定價和折扣如下-

Young Scientists 2017
level 1(#163/1701~#172/1710)

level 2(#163/1701~#172/1710)

level 3(#163/1701~#172/1710)

level 4(#31/1701~#40/1710)

@$500(1套10本)
訂購1套-9折
訂購任何2套-85折
訂購任何3套或以上-8折

免費送貨到全香港寫字樓或工業區和所有港鐵站;

另每訂購1套 送1本新加坡版補充練習
或2015~2016版 Young Scientists。

妤妤 發表於 17-1-21 09:13
我已經追到無氣,兩年前前在書展訂,兩個月前才收到應該當年收的期數。

...
又話過年前會寄齊給我,點知又漏2本沒收齊打電話去追,又話同事搞錯了…..(但系間公司打極電話都冇人接? 要用家居電話先會接聽)
‹ 上一主題|下一主題