用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 基督教香港信義會宏信書院 宏信自願參加 TSA
go

宏信自願參加 TSA [複製鏈接]

看到 luac website 四月信報校長寫的文章,宏信未來自願參加小三 TSA,請問學校方面係點睇,會操學生TSA嗎?
   0    0    0    0

引用:看到+luac+website+四月信報校長寫的文章,

原帖由 amberpan7 於 16-04-16 發表
看到 luac website 四月信報校長寫的文章,宏信未來自願參加小三 TSA,請問學校方面係點睇,會操學生TSA嗎 ...
冇操TSA, 只有中文TSA sample test回家做,其實閱讀理解好難,但估唔到阿囝中文唔好都識做,佩服!

引用:Quote:原帖由+amberpan7+於+16-04-16+發表

原帖由 eg123 於 16-04-17 發表
冇操TSA, 只有中文TSA sample test回家做,其實閱讀理解好難,但估唔到阿囝中文唔好都識做,佩服!

...
即中文水平都唔錯

引用:Quote:原帖由+amberpan7+於+16-04-16+發表

原帖由 eg123 於 16-04-17 發表

...
你個小朋友係呢度嚟講應該喺幾好㗎啦。

回覆:宏信自願參加 TSA

剛有小一家長投訴小一中文科不夠,不是日日有中文堂, 約三日先有中文堂, 講真中文真係唔太好,可以講係差

引用:Quote:原帖由+eg123+於+16-04-17+發表冇操T

原帖由 hp001 於 16-04-18 發表
你個小朋友係呢度嚟講應該喺幾好㗎啦。
佢中文係差,叫佢寫真係救命,但睇書睇得多,本身佢地training 不是搬字過字,是用心理解文章,閱讀理解考應用,所以答到,加上MC, 有得揀答案!

引用:Quote:原帖由+hp001+於+16-04-18+發表你個

原帖由 eg123 於 16-04-18 發表
佢中文係差,叫佢寫真係救命,但睇書睇得多,本身佢地training 不是搬字過字,是用心理解文章,閱讀理解考 ...
多睇書真係好有用㗎! 至於寫方面要自己另外多寫以補足呢方面係宏信training嘅缺點。

‹ 上一主題|下一主題