用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 葵青區點排位好
樓主: kikocheung
go

葵青區點排位好 [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+719117+於+16-04-20+發表Good

原帖由 kikocheung 於 16-04-20 發表
希望個女會有點運啦,當年哥哥唔好彩,b1b派皇仁
有冇扣門?當年你點排位?

引用:Quote:原帖由+kikocheung+於+16-04-20+發表

原帖由 dobbybabie 於 16-04-20 發表
皇仁舊生?咁有冇叩門,後未讀成點?
叩過幾間,全完,陳,李,都唔得,最後焗住要讀,佢讀皇仁梗輕鬆啦,今年選緊理大

引用:Quote:原帖由+kikocheung+於+16-04-20+發表

原帖由 719117 於 16-04-21 發表
有冇扣門?當年你點排位?
我已經唔係好記得點排位啦,當年全完,陳都仲未升做b1,自行係選陳,排都係陳,全完,3唔記得啦,4係皇,好記得當初交左份表後,老師話唔得,特登要我番學校改哂一式三份嘅排名,可能個人又亂,又或者當年佢地班97仔女人又多卦,加上no唔靚,所以派得唔好囉,但自己諗,自行一選陳,個陣佢仲係b2,我仔b1b無理由唔收卦,有時諗番轉頭係咪自己累左個仔呢?如果當初考LW可能機會仲大,但個仔話唔想讀得辛苦,所以先選左陳

引用:Quote:kikocheung+發表於+16-4-20+18:10+今

原帖由 chocolatebean 於 16-04-20 發表
肯定愛礼信/皇好過石天,學校怕你到時派唔到,叫你放石天係保險線,你自己決定啦!石天係B3 ...
另外我都想問b2b選伍做第一機會大唔大呢?呢間始終係好多b1生保險線

kikocheung 發表於 16-4-21 00:32
另外我都想問b2b選伍做第一機會大唔大呢?呢間始終係好多b1生保險線
只能講如放乙1隨機no前b2生都入到,但放乙二就一定冇機會

引用:Quote:原帖由+dobbybabie+於+16-04-20+發表

原帖由 kikocheung 於 16-04-21 發表
叩過幾間,全完,陳,李,都唔得,最後焗住要讀,佢讀皇仁梗輕鬆啦,今年選緊理大

...
咁都好的,起碼都讀到大學啊,有雙仁舊生,是1AB仔來,唔甘心入咗陳,又唔努力,留咗兩次班,今年先中五,佢老豆都放棄了,投降了。大把B1生讀唔掂英中。特別是科技越來越先進,淨是手機都埋葬咗唔少男孩子

引用:Quote:原帖由+719117+於+16-04-21+發表有冇

原帖由 kikocheung 於 16-04-21 發表
我已經唔係好記得點排位啦,當年全完,陳都仲未升做b1,自行係選陳,排都係陳,全完,3唔記得啦,4係皇,好 ...
唔朋点解1B都擺B2係頭?

引用:Quote:原帖由+kikocheung+於+16-04-21+發表

原帖由 dobbybabie 於 16-04-21 發表
咁都好的,起碼都讀到大學啊,有雙仁舊生,是1AB仔來,唔甘心入咗陳,又唔努力,留咗兩次班,今年先中五, ...
其實一開始佢都唔甘心架,帶住一股怨氣去讀,但無辦法都要讀啦,中一至中三時佢都係hea住黎讀,書又唔溫,因為佢話識哂,而且係精英班,中一至中六考試成績全級都考頭30至50名,你又吹佢唔賬囉,到考dse時先識自動去溫吓書,dse成績算不過不失啦

引用:Quote:原帖由+kikocheung+於+16-04-21+發表

原帖由 dobbybabie 於 16-04-21 發表
咁都好的,起碼都讀到大學啊,有雙仁舊生,是1AB仔來,唔甘心入咗陳,又唔努力,留咗兩次班,今年先中五, ...
同埋皇會比較多補課,中三開始佢都無左暑假,基本上所有長假期都要番學校補課,聖誕,復活節都要補課,就算幾日嘅假期,起碼都有3日要番學校補課

原帖由 himhim0502 於 16-04-21 發表
唔朋点解1B都擺B2係頭?
因為當年佢鍾意陳,而且表姐又讀緊,所以佢比較想入陳

kikocheung 發表於 16-4-21 06:18
其實一開始佢都唔甘心架,帶住一股怨氣去讀,但無辦法都要讀啦,中一至中三時佢都係hea住黎讀,書又唔溫, ...
請問你大仔是入皇嗎?定陳? 中四選了哪些科?

引用:Quote:kikocheung+發表於+16-4-21+06:18+其

原帖由 chocolatebean 於 16-04-21 發表
皇畢業

引用:Quote:kikocheung+發表於+16-4-21+06:18+其

原帖由 chocolatebean 於 16-04-21 發表
中4佢選理科,m1,綜合科學,經濟

kikocheung 發表於 16-4-21 07:42
中4佢選理科,m1,綜合科學,經濟

他本是B1B , 皇你排乙4?冇理由入左喎!

引用:+本帖最後由+chocolatebean+於+16-4-21+07:

係,當年就係咁入左,班主任都好失望,而家亞好個班主任都話亞哥一定係no唔靚

回覆 kikocheung 的帖子

我家姐個女當年都係, 石小級三甲, B1A, 都派左皇(佢直頭係冇揀皇), 放榜時兩母女即時喊, 唔知點算, 後尾由石小校長出面, 好辛苦至入番PP.....佢班主任話佢個隨機NO. 一定係好好好好後, 至會有咁既結果

引用:回覆+kikocheung+的帖子 我家姐個女當年都

原帖由 妹妹頭 於 16-04-21 發表

我家姐個女當年都係, 石小級三甲, B1A, 都派左皇(佢直頭係冇揀皇), 放榜時兩母女 ...
好驚會甘樣

我家姐個女當年都係, 石小級三甲, B1A, 都派左皇(佢直頭係冇揀皇), 放榜時兩母女 ...
你家姐個女都好呀,叩到pp,我仔一間都叩唔到

校長寫哂信都無用,叩3間都叩唔到,全完都好d,叫做有得in吓,其他只係寫低名同電話,有位先通知你

按道理, b1生如果排位正常,就算隨機號碼超差,最壞結果咪碌去2A學校,因為派完b1生先派b2生,b1生點都會執到2a學校。呢個case 點解咁奇怪?有無高人拆解?

‹ 上一主題|下一主題