用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 想請教暑期新加坡遊學
go

想請教暑期新加坡遊學  

請問有無暑期新加坡遊學資料?想學英文之餘,又想補下英文數同普通話。
因仔仔上年跟EF英國遊學,上堂同食宿仔仔話不太好,基本上同班都是香港人,英文沒有什麼進步,而且住的地方都不太乾淨。

但旅行社的遊學團好似去景點太多,請指教。

引用:有的,我都係朋友介紹.係1間留學代理報名,專

原帖由 june2015 於 16-03-02 發表
有的,我都係朋友介紹.係1間留學代理報名,專做新加坡,比較其他代理專門.
你講呢間我都有睇過,但我覺得好似每日上好耐堂咁,真係純補習班咁。

我反而想揾d 有活動攪下,有 outing 有 sight seeing 果d, 有冇 jm有好介紹呢

回覆 J.Kong 的帖子

是呀,主要學英文及英數. 戶外活動有團體活動呢.經濟又實用...暑假太漫長,趁時候溫故知新.

如你想多活動,應該旅社多的是.但我覺得旅行似的

回覆 ppearl 的帖子

想問問你睇果間係透間?

J Kong, 請問你果間係邊間暑期班?

ppearl,你講果間係咪66097773? 我仔仔報過,上堂時間9-4。學校會安排戶外活動比小朋友,不是只有上堂,真係好好的體驗,寄宿及遊學。最好的是學校與寄宿是一同個老闆開辦,不似坊間的學校與住宿分開安排,所以我好放心。

小小分享:
我都有比較,經濟過學校辦的新加坡遊學團,實際有用得多。我仔仔話課堂有趣不沈悶,雖然短短數星期,學術及處事態度有明顯分別,這是我最安慰的。

而且香港報的遊學一定全是香港學生,語言不能有所進步。我仔仔在香港很少講英話,在新加坡數星期暑期班已訓練到有信心有膽量自發講英文國語,這樣都是香港花錢補習都買不到的。

回覆:想請教暑期新加坡遊學

我相信你地跟我也是 refer 同一間。
佢既學費事實上係好抵讀,因為係香港報summer course, 大家都知係貴過返學既學費,有學術成份既更貴。
只係我自己覺得佢既上堂時間太長,mon 至 fri 都9-4, 只係上英文同英數,晚飯後仲要溫習或做功課。所以我唔係 target 呢類 summer course/遊學團。我想小朋友在遊學團可以從活動中學到自理,語言,體驗當地文化等  (不喜勿插 )

JKONG,明白,是同1間麻?好似有的不同。因為佢地包埋是寄宿所以我仔仔在自理獨立方面大有進步。學校或宿舍的戶外活動也令仔仔體驗到當地文化,買了不少手順給我呢!所以我本人覺得物超所值。只是大家分享,知多些。

你應該到旅行社搵搵遊學團較合適,多謝分享。

我有兴趣,可否PM

回覆 june2015 的帖子

Hello!  我極有興趣,可以 PM 資料給我嗎? 謝謝!

我有興趣,可以 PM 資料給我嗎? 謝謝!

引用:有的,我都係朋友介紹.係1間留學代理報名,專

原帖由 june2015 於 16-03-02 發表
有的,我都係朋友介紹.係1間留學代理報名,專做新加坡,比較其他代理專門.
可否给toinformation作參考
thanks😘😘

回覆:june2015 的帖子

Pls pm, thx

can u pm me pls

Pls PM me.  Thanks

我有興趣,可以 PM 資料給我嗎? 謝謝!

Please PM me.  Thanks!