用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 請問邊款電子書好用?
go

請問邊款電子書好用?

想買一部給中學生用,但對電子書完全沒有認識,請問邊款/型號較好用?另想知道什麼地方會有demonstration?謝謝!

Amazon Kindle

回覆 helenfan888 的帖子

謝謝回覆. 請問是網上訂購的嗎? 因為我想先看看demo.

SSP 地庫有舖頭有得試玩呢

回覆:helenfan888 的帖子

請問是黃金嗎?

回覆 排骨媽媽 的帖子

係呀,黃金地庫果層

醒目開學勳章 王國長老

排骨媽媽 發表於 16-2-21 12:20
想買一部給中學生用,但對電子書完全沒有認識,請問邊款/型號較好用?另想知道什麼地方會有demonstration? ...
一星期內買左兩部 kindle paperwhite 2015

呢部唔難用, 我係 ek 爬完文同埋 A-Mum 等會員提供左 link 畀我 download 書用, 唔使一陣已經搞掂晒.

開卷有益 › kindle 一問

第一部係旺電買, 第二部係同一間係黃金既鋪買, 黃金有擺部 demo 出黎, 你可以試用.

香港旺角奶路臣街8號旺角電腦中心3樓318-319號
深水埗福華街146-152號黃金商場地庫63,67,69號

呢間係賣行貨, 你想買水貨要去 price.com 度搵.

行貨呢間標價 $1480, 你要講係 price.com 睇到 $1380, 問佢係咪畀呢個價.

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章 王國長老

初中教育 › kindle電子書,真是讀書人和中學生的恩物!

開卷有益 › Some basics for new Kindle users

好書分享  › 用kindle嘅你地喺邊度download免費書?
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

回覆 miriam 的帖子

請問中文繁體字仲可以在哪裏download?謝謝

醒目開學勳章 王國長老

排骨媽媽 發表於 16-2-29 15:39

請問中文繁體字仲可以在哪裏download?謝謝

kindle 唔 support 繁體, 但可以睇到繁體既 prc 檔.

繁體書可以係 "好讀網" 搵到.

如果要係 kindle 開 index, 要用併音輸入法打字去搵.

Thanks