用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 SDM退學退學費行政費收$1500
go

SDM退學退學費行政費收$1500 [複製鏈接]

請問有冇家長有退學退費經驗?
因商業性質機構SDM,我上年買咗佢地一年產品,因反口腹切,現在我決定考埋試之後唔用剩於6個月產品,佢地話剩餘6個月學費要扣行政費$1500及銀行手續費0.5%(因我用信用咭付款的)!請問是否退學一直有收行政費用?

或有退學時有退款經驗家長可否分享?

謝謝!
   0    0    0    0

引用:請問有冇家長有退學退費經驗?因商業性質機

原帖由 Love111111 於 16-02-05 發表
請問有冇家長有退學退費經驗?
因商業性質機構SDM,我上年買咗佢地一年產品,因反口腹切,現在我決定考埋試 ...
我諗要睇contract條款,你快啲搵消委會睇吓啦。情況有啲似嗰啲美容中心有太多魔鬼條款,不過詳情都真係要搵專業意見

回覆:Love111111 的帖子

仲有6個月why 唔計繼

我試過退學要比返學費正價,退返既錢不多,最終繼續讀埋佢無咁嬲

Love111111  諗住退果時,果時妳仲有幾個個月?點解妳都諗住退既?  發表於 16-2-7 00:08

回覆 kittyeva 的帖子

上年大約年頭同年中,我用佢地"朋友仔介紹優惠"介紹咗兩個朋友入去跳,朋友報名時,我問姐姐,會一星期送一堂定兩堂,姐姐check完電腦話free兩堂,聽聞佢地行政亂,所以我先會咁問!到上年年底,新黎幾個月姐姐問我計劃月份選擇返一堂定兩堂,我就直接同佢講,我會同CS直接聯絡!拖咗一個月未有結果,我再揾CS一次,CS覆我一次會follow,之後打上去都唔聽電話(佢地有來電顯示,會選擇性接電話,佢地電腦最齊就係學生資料),之後攪笑到一間上市公司叫新黎幾個月既姐姐覆我,唔係由CS覆我!依家我令教到喇!對我黎講誠信系一間公司或個人行先的合作重點!誠信無咗就唔需要有任何關係!

‹ 上一主題|下一主題