用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 有關大抽獎後的叩門問題
go

有關大抽獎後的叩門問題 [複製鏈接]

請問如果唔參加大抽獎,可唔可以參加大抽獎後叩門程序呢?

hppa  yes  發表於 16-2-5 09:16
   0    0    0    0

醒目開學勳章 貢獻勳章

可以
恐龍家

回覆:有關大抽獎後的叩門問題

如果我嗰個係細b, 佢讀k3 既時候,唔去大抽獎,直接去叩門~ 但如果因為收唔到理想既offer, 然後去讀私校,下一年當佢讀小一既時候,可唔可以返去大抽獎呢? 如果唔係讀小一,係去讀國際學校,又會唔會唔同呢?

叩官津,要遞交教育局的小一入學申請表副本,小一註冊證。
沒有的話,要去觀塘教育局派位組入紙,然後求其派一間俾你,再攪整文件.....
可能會過咗叩門入表時間。
我小朋友山就係細B,就係想咁做。
我29/1/2016去過派位組問過。

引用:叩官津,要遞交教育局的小一入學申請表副本

原帖由 lovecupid 於 16-02-04 發表
沒有的話,要去觀塘教育局派位組入紙,然後求其 ...
謝謝!即係如果叩官津校,即係等於用左大抽獎,第二年就用唔到啦~ 我見教育局話: 參加大抽獎既資格 i) 尚未入讀小學; ii) 從未派小一學位; 咁私校小學係咪一樣呢? 國際學校算唔算?

引用:叩官津,要遞交教育局的小一入學申請表副本

原帖由 lovecupid 於 16-02-04 發表
沒有的話,要去觀塘教育局派位組入紙,然後求其 ...
印象中我地無參加派位無派位紙,註冊無須交紙,我諗你問多次好D

‹ 上一主題|下一主題