用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘宣道小學 中英數有冇教高半級或一級?謝!
go

中英數有冇教高半級或一級?謝! [複製鏈接]

如題

0    0    0    0

回覆:onetwoyuk 的帖子

小一開學時,完全沒有教深,係正常小一的程度,不過教得快,中文書唔會教曬就跳去下一本,英文全部係自己編的工作紙,數學會操數,日日三至四版。宣小學術唔谷,谷係谷音樂,佢地係請香港小交響樂團嘅老師黎教,教得好認真,又教得好快,如果小朋友冇呢方面興趣,家長會幾有壓力!

引用:小一開學時,完全沒有教深,係正常小一的程

原帖由 eunicecys 於 15-12-10 發表
小一開學時,完全沒有教深,係正常小一的程度,不過教得快,中文書唔會教曬就跳去下一本,英文全部係自己編 ...
學術唔谷?冇可能!
學校無教快,可是D卷比其他學校同級的學生,好大機會唔識做,學校要求學生完全明白先會做得到

回覆:gret 的帖子

我仔今年讀緊小一,完全唔覺得佢學術係谷,亦冇特別教深。

引用:我仔今年讀緊小一,完全唔覺得佢學術係谷,

原帖由 eunicecys 於 15-12-11 發表
我仔今年讀緊小一,完全唔覺得佢學術係谷,亦冇特別教深。
我女三年級,升班之後你就會明白

回覆:gret 的帖子

我知道三年級的苦況,因為剛岩有同學的家姐及哥哥今年是小三,知道是攞命的。可能我另外兩個親戚一個是SFA,一個是KTS,大家相比下,我覺得APS比較輕鬆,起碼功課量不多,亦不深。

宣小係教得仔細及深入,課程內容豐富有趣。作業是多元化。雖然是中文小學,但升上1A中學示唔會跟唔到,學校的課程一早已為學生準備好
‹ 上一主題|下一主題