用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 冬著PE衫
go

冬著PE衫

醒目開學勳章

我地間學校套運動衫褲係poly料, 即防水料果隻, 入面得件短袖, 想問冬天點算?入面加件白色打底衫先著短袖運動衫會唔會好怪, 會唔會俾人笑?

唔会俾人笑~我女著黑色(其实要白色)長袖天蠶衣打底~好多人都著,放心。

引用:唔会俾人笑~我女著黑色(其实要白色)長袖天

原帖由 Yanamami 於 15-12-05 發表
唔会俾人笑~我女著黑色(其实要白色)長袖天蠶衣打底~好多人都著,放心。
要白色,穿了黑色,打波時除外套……会唔会被罰呀?,定一般都無所謂。

Yanamami  间间学校唔同~切勿以身試法  發表於 15-12-7 13:17

回覆:冬著PE衫

我仔學校講明如果低於某個溫度, 可先穿黑色長袖打底, 再穿短袖PE衫在外!

我哋有長袖衛衣,不過阿女點都要著短袖

若果凍親 辛苦既就是自已

醒目開學勳章 王國長老

無買長袖運動衫, 只買左長褲, 成個冬天未著過, 係衣櫃入面供奉緊....................

TwinWong  我女都係長褲入衣柜, PE堂著短褲, 四季都用, 最多加外套  發表於 16-4-6 12:49
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

引用:無買長袖運動衫,+只買左長褲,+成個冬天未著

原帖由 miriam 於 16-04-01 發表
無買長袖運動衫, 只買左長褲, 成個冬天未著過, 係衣櫃入面供奉緊.................... ...
吓?今年冬天得幾度都著短衫短褲咁強?

醒目開學勳章 王國長老

little_yolky 發表於 16-4-2 00:25
吓?今年冬天得幾度都著短衫短褲咁強?
係, 無呃你, 畀面我著件羽絨出門口, 返到學校已經除左.
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章

miriam 發表於 16-4-2 00:28
係, 無呃你, 畀面我著件羽絨出門口, 返到學校已經除左.
同我女一模—樣

醒目開學勳章 王國長老

peggy 發表於 16-4-2 21:09
同我女一模—樣

仲要係練完波著返短袖衫褲外加學校件風褸返歸咋.

早排中左流感先畀面我係屋企著長褲同長袖底衫咋.

醒目開學勳章

miriam 發表於 16-4-2 21:34
仲要係練完波著返短袖衫褲外加學校件風褸返歸咋.

早排中左流感先畀面我係屋企著長褲同長袖底衫咋.
我女操完跑/練完波都是著短衫短褲就走。點知2月尾時第一次參加D1賽中左流感,發燒上陣。現在先肯乖乖地著番件外套長衭

醒目開學勳章 王國長老

peggy 發表於 16-4-2 22:23
我女操完跑/練完波都是著短衫短褲就走。點知2月尾時第一次參加D1賽中左流感,發燒上陣。現在先 ...
兩位都係中左招之後先乖乖做下樣應酬式地著下長袖衫同長褲

醒目開學勳章

miriam 發表於 16-4-3 01:37
兩位都係中左招之後先乖乖做下樣應酬式地著下長袖衫同長褲
佢兩個做朋友的話, 一定好岩key

^曾小姐^ 發表於 16-3-28 21:46
我哋有長袖衛衣,不過阿女點都要著短袖
阿SIR唔仲意人地著長袖衛衣, 一落場就做WARM UP跟住跑下, 佢話PE堂係要出汗, 著咩長袖.

little_yolky  因為唔想俾你睇蝕囉  發表於 16-4-6 14:44
little_yolky  因為唔想俾你睇蝕囉  發表於 16-4-6 14:44