用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 公務員子女去英國讀y10大約一年幾錢
樓主: ning673
go

公務員子女去英國讀y10大約一年幾錢 [複製鏈接]

回覆:公務員子女去英國讀y10大約一年幾錢

請問小朋友十七歲時大人便退休,咁還可否出國有津貼到19歳?

引用:請問小朋友十七歲時大人便退休,咁還可否出

原帖由 happy-kid 於 16-04-19 發表
請問小朋友十七歲時大人便退休,咁還可否出國有津貼到19歳?
你可以在你部門電腦上網,有一份關於OEA的查詢資料可參考或直接問部門人事部,佢地會清楚的。

billylulucoco 發表於 16-2-14 02:11
好耐無上尼個網,講到北愛,我真的去過兩次,陪大子開学,我租住民宿,自己揸車,不知幾安全。royal school ...
請問Royal school個學費Secondary Department £4,415 (only chargeable to non-EC citizens),係唔係每1個term 呀?即係1年4415 x 3 ?

回覆 happy-kid 的帖子

問題不在十七歲,此项為在職福利,退休就冇

回覆:happy-kid 的帖子

退休後好多福利都會冇左,除了醫療

回覆:cfs 的帖子

這個我都可以答你,這tuition fee 係一年的費用

引用:這個我都可以答你,這tuition+fee+係一年的

原帖由 Adelakan 於 16-04-21 發表
這個我都可以答你,這tuition fee 係一年的費用
是否答我?4xxx一年?合理啊

引用:Quote:原帖由+Adelakan+於+16-04-21+發表這

原帖由 cfs 於 16-04-22 發表
是否答我?4xxx一年?合理啊
是的

引用:Quote:原帖由+cfs+於+16-04-22+發表是否答

原帖由 Adelakan 於 16-04-23 發表
是的
乜唔係£4XXX一個term咩?

引用:Quote:原帖由+Adelakan+於+16-04-23+發表是

原帖由 亮燈 於 16-04-23 發表
乜唔係£4XXX一個term咩?
唔係呀,係£4xxx一年tuition fee,重有一年大約£10xxx boarding fee。

引用:Quote:原帖由+亮燈+於+16-04-23+發表乜唔係

唔係呀,係£4xxx一年tuition fee,重有一年大約£10xxx boarding fee。
係喎!謝謝提醒!

好平學費,難唔難入?如公務員只交5000鎊一年?

引用:好平學費,難唔難入?如公務員只交5000鎊一

原帖由 brother4 於 16-04-23 發表
好平學費,難唔難入?如公務員只交5000鎊一年?
你是問我嗎? 我是講Royal School Armagh。公務員家屬都是一樣,只是有£7xxx津貼。

明白,4xxx一季,一年12xxx學費,扣除公務員7000,咁交5000鎊一年,放假住宿舍不用去homestay?之前話難入因位少?

引用:明白,4xxx一季,一年12xxx學費,扣除公務

明白,4xxx一季,一年12xxx學費,扣除公務員7000,咁交5000鎊一年,放假住宿舍不用去homestay?之前話難入因 ...
係好難入,阿細因成績差入唔到!

引用:明白,4xxx一季,一年12xxx學費,扣除公務

明白,4xxx一季,一年12xxx學費,扣除公務員7000,咁交5000鎊一年,放假住宿舍不用去homestay?之前話難入因 ...
不是的,是一年£4xxx tuition fee, 再加一年£10xxx boarding fee, 還有一些什費,今年新學年一年總學費大約£15xxx, 扣左£7xxx公務員津貼,應該要俾大約£8000左右

引用:Quote:原帖由+brother4+於+16-04-23+發表明

不是的,是一年£4xxx tuition fee, 再加一年£10xxx boarding fee, 還有一些什費,今年新學年一年總學費大 ...
另學校做埋guardian, 所以放假不用去home stay

8000鎊一年包宿,真好好平,自己一個要24000鎊不包homestay ,現二個在英。。。。,要靠今次公投入夠英鎊

引用:Quote:原帖由+brother4+於+16-04-23+發表明

不是的,是一年£4xxx tuition fee, 再加一年£10xxx boarding fee, 還有一些什費,今年新學年一年總學費大 ...
謝謝你,明白了,我開始為小兒留學作準備,打工仔收入吾多,又想吾雜又想平啲啲最好係吾洗Home stay

引用:Quote:原帖由+Adelakan+於+16-04-23+發表不

另學校做埋guardian, 所以放假不用去home stay
呢樣又幾好喎!依家係咪都有好香港人去讀呢?對比另一間D字頭(唔記得點串)那間男女校,邊間好啲?

‹ 上一主題|下一主題