用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 聖博德 vs 舊華德
樓主: Saracl
go

聖博德 vs 舊華德 [複製鏈接]

請問舊華德係咪等同現時41網的華德學校?  

Pippi 發表於 15-12-7 15:30
請問舊華德係咪等同現時41網的華德學校?
舊華德係41網

回覆 yee8001 的帖子

THANKS

回覆:聖博德 vs 舊華德

舊華=華德學校

ckhmama 發表於 15-12-1 13:28
因為上年有同學仔派左聖博德,但佢就扣門入到舊華德,都係聽佢講既資料咋,我諗佢最後兩間都選讀左舊華,應 ...
要抽中聖博德, 只有兩個可能:

1. 甲1
2. 係43網放乙1 (聖博德過去幾年都無借過位俾41網, 所以唔會有機會係抽41網既小學派到去呢間)

我認為你個位同學既家長, 可能根本唔知聖博德升中網係九龍城, 或者一廂情願覺得41網既學校一定好D啫.
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

回覆 hkpapa852 的帖子

同學仔係43網既, 係乙一入, 你講個原因都應該係其中之一, 因為之前成日聽佢講想入九龍城網既中學, 其二既就係我問佢點解, 其實個人覺得聖博德係黃大仙網已經算係首一二既選擇, 佢既答案係話佢有朋友講仔讀既, 話谷D喎~佢話佢小朋友係受谷形, 所以扣到實會簡呢間~ 不過學你話事頭, 佢可能成日都係覺得41網既學校好D掛.
‹ 上一主題|下一主題