用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 2016-2017年度小一自行派位統計 (部份官津小學) ...
樓主: hkpapa852
go

2016-2017年度小一自行派位統計 (部份官津小學)   [複製鏈接]

簽名被屏蔽

協和(海帆道)
自行90個位, 竟然收唔夠(收得84人)?
http://www.tktcpshfr.edu.hk/allo ... cation_namelist.pdf

大家可唔可以幫手數下我有冇數錯?
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

嘩,依幾間統一都被世襲攞左超過10%以上學額

校網

小學名稱

佔總學額%

基恩

39%

中西區聖安多尼

34%

衞理(下午)

35%

奉基千禧

37%

寶血會思源學校

39%

沙田官立

38%

浸信會呂明才

36%

浸信會沙田圍呂明才

36%

沙田崇真學校

36%

hkpapa852 發表於 15-11-24 15:20
協和(海帆道)
http://www.tktcpshfr.edu.hk/allocation/2015-2016/p1_a ...

又協和又海帆 ? 好明顯錯左,你條link係新大天。如果係大天,自行有75個位。

hkpapa852  係喎.... 攪亂咗   發表於 15-11-24 15:29

大角嘴天主教小學(海帆道)

hkpapa852 發表於 15-11-24 15:20
協和(海帆道)
http://www.tktcpshfr.edu.hk/allocation/2015-2016/p1_a ...

你無計錯,學校斷估都唔應該會錯,有姊妹講啱係學校名錯! 大角嘴天主教小學(海帆道)有150個位,自行有75個,超收左9個  

引用:+本帖最後由+hobby+於+15-11-24+14:45+編輯

原帖由 hobby 於 15-11-24 發表

校網 小學名稱                                             ...
迦密今年冇超收

hkpapa852  thx!  發表於 15-11-25 08:18

引用:其實會唔會名單都列出部分所謂寶校的統計。

原帖由 Englandbaby 於 15-11-24 發表
其實會唔會名單都列出部分所謂寶校的統計。數字可能嚇你一跳。我區寶校全部收足,後備都唔少。

...
11網潮商及新會自行都收滿,新會仲有好多排緊後備。

hkpapa852  thx!  發表於 15-11-25 08:18

引用:91網都幾大劑,+差唔多間間都超收

原帖由 hkpapa852 於 15-11-24 發表
91網都幾大劑, 差唔多間間都超收
四寶之一信義會,都收爆

35網聖提今年超收2個, 35網睇嚟都要繼續去果欄借位了!
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

引用:Quote:原帖由+hkpapa852+於+15-11-24+發表9

原帖由 201097 於 15-11-24 發表
四寶之一信義會,都收爆
咁咪幾好囉,香港越來越少所謂寶校,其實多d不同特色既學校係好事,否則,就只凈谷爆既學校可以生存!

oho1  agree !   發表於 15-11-25 10:44

11 李陞都超收。。。跌晒眼鏡

引用:35網聖提今年超收2個,+35網睇嚟都要繼續去

35網聖提今年超收2個, 35網睇嚟都要繼續去果欄借位了!
第日早啲送仔女出門,順便同啲果欄佬傾下偈,紅磡啲糖水舖幾旺㗎,開多兩間都重得!

loveDD 發表於 15-11-24 16:03
第日早啲送仔女出門,順便同啲果欄佬傾下偈,紅磡啲糖水舖幾旺㗎,開多兩間都重得!

...
果欄生果檔好似凌晨兩三點就開喎.....

唉,大抽獎頭崩額裂,災情嚴重。

引用:Quote:loveDD+發表於+15-11-24+16:03+第日

咁等朝早五/六點,人地做哂野先得閒同你嗲嘛!

自行學額   自行已收學額          超收人數
仁紀     75                  83                                  8

仁立     75                  80                               5

nkf 發表於 15-11-24 16:27
唉,大抽獎頭崩額裂,災情嚴重。

放心,我估教育局係大抽獎階段會盡量做到學校小班轉大班,大班加派,務求將所有可用學額全數釋放。

引用:+++++++++++自行學額+++自行已收學額++++++

原帖由 subb 於 15-11-24 發表
自行學額   自行已收學額          超收人數
仁紀     75                  83                             ...
唔算嚴重!

引用:Quote:loveDD+發表於+15-11-24+16:03+第日

請問有無34網,最頂個post睇唔清楚,thx

回覆 cattz288 的帖子

沙呂同長協嚴重D !
‹ 上一主題|下一主題