用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 X'MAS港大又搞初中課程~HKU Taster
樓主: ramuza
go

X'MAS港大又搞初中課程~HKU Taster

回覆 WaiWai媽媽 的帖子

You can enroll the programme now from their official website la!

幾時仲有得報呀?

我老公好想我地小朋友入番KONG U

有無得住架

cheerychank 發表於 16-1-11 23:51
幾時仲有得報呀?

我老公好想我地小朋友入番KONG U
you can go to their website or facebook to enroll now, facebook: HKU Taster

我都好想報呀, 但我地果兩日不在香港

miffyumiffy 發表於 16-1-12 09:10
我都好想報呀, 但我地果兩日不在香港
咁你可以試下一次! 你對邊科有興趣? we like to know more Law! 每一次taster 都有唔同 focus

回覆 mrschan256 的帖子

我都好想比阿囡參加, 可惜March 23-24 學校未放假喎!

你學校咁遲先放嘅,我間學校已經放咗啦

25/3 先放

worldpeace 發表於 16-1-13 07:18

25/3 先放
唔緊要今次報唔到可以報下一次,你可以試下暑假嗰轉

囡囡參加左 Easter

回覆:mrschan256 的帖子

完全變成暴力及政客之城,HKU taster 不去再吧!

真係好值得參加,可惜朋友的小朋友都係未放假,佢好想聽中醫,惟有等下一次。

回覆:熙媽媽 的帖子

我只是引大家發表一下意見,希望大家不要只顧眼前,hku百年基業,級級可危,世界上其他人是只會看到新聞,我兒子入不入到大學,有時反而不太緊張,但香港的前途是影響每一位的巿民。世界不是恆久不變的,是要靠大家站出來去努力的,否則真是等運到!其實我也是舊生,感到可悲吧。旺角的小販擺賣非一日之寒,我都無知政府從未處理。我曾多次向其投訴長達一月,都只是治標就算。港英時從未出現的事實。

熱血勳章

引用:我只是引大家發表一下意見,希望大家不要只

原帖由 Mikeyuen 於 16-02-10 發表
我只是引大家發表一下意見,希望大家不要只顧眼前,hku百年基業,級級可危,世界上其他人是只會看到新聞, ...
你自己及小朋友要杯葛港大請自便,呢度嘅人有自己嘅選擇,我啲朋友就全部首選HKU。

王家爸爸    發表於 16-2-12 09:10
friendfriend    發表於 16-2-11 15:28

回覆 Mikeyuen 的帖子

唔中意嘅可以唔申請,我多謝你俾多次機會我地添。

冬日勳章 醒目開學勳章 熱血金章

本版不作任何時事或政治討論,如有需要,請到親子王國時政擂台發表。謝謝合作!

國務專員 發表於 16-2-11 18:11
本版不作任何時事或政治討論,如有需要,請到親子王國時政擂台發表。謝謝合作! ...
Thanks! Agree, no politics here!

係咪2日玩晒5個workshop?

引用:我只是引大家發表一下意見,希望大家不要只

原帖由 Mikeyuen 於 16-02-10 發表
我只是引大家發表一下意見,希望大家不要只顧眼前,hku百年基業,級級可危,世界上其他人是只會看到新聞, ...
初五啦!  所有醫生都正常開工, 你可以睇醫生啦!

LingChiBaBa 發表於 16-2-11 23:38
係咪2日玩晒5個workshop?
copied from their website:

Workshops offered by HKU Faculties:

• Faculty of Arts (Hong Kong Studies Programme)
    • A Taste of Hong Kong Culture
  • Faculty of Education (BSc Exercise & Health)
    • Sports &Exercise Science
  • Faculty of Business & Economics
  • Faculty of Law
  • Li Ka Shing Faculty of Medicine: School of Chinese Medicine
    • Think Big in Chinese Medicine