用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 請教用家
go

請教用家 [複製鏈接]

請問有冇小朋友當年面試認唔到字母都入到民幼?

1    0    0    0

回覆:feifeimami 的帖子

有…我仔識好少,有唔識
不過今年study k1

引用:有…我仔識好少,有唔識 不過今年study+k1 +

原帖由 cyfcyk 於 15-11-09 發表
有…我仔識好少,有唔識
請問課程深嗎?

引用:有…我仔識好少,有唔識 不過今年study+k1 +

原帖由 cyfcyk 於 15-11-09 發表
有…我仔識好少,有唔識
好厲害!
不過真係唔知咩準則收生…

回覆:Lsm948 的帖子

我覺得不是深,暫時都係基本野,
每天要寫線條練習一頁

回覆:cyfcyk 的帖子

係in NET定中文老師?咁你覺得佢地點解會收你個囝呢?

回覆:octyan 的帖子

我仔in中文老師, 我仔自理同語言理解表達能力都唔錯,可能係咁樣收左佢
in既時候又坐定定都算乖

回覆:cyfcyk 的帖子

係大仔?我小朋友唔好彩in NET, 佢驚個NET所以識都唔肯講,只係講到five... 不過佢就有hello, byebye,有推凳,亦聽得明老師一啲英文指令,唔知仲有冇機呢?!

octyan 發表於 15-11-12 19:03
係大仔?我小朋友唔好彩in NET, 佢驚個NET所以識都唔肯講,只係講到five... 不過佢就有hello, byebye,有推 ...
我朋友個女上年咩都冇做,收左,大b, 反而另一個group 媽咪 share 答對哂,冇收。所以好難講,都好睇運。除左等,冇嘢可以做。估係唔會中。
不過都肯定坐唔定係唔會收,即使全答對

引用:Quote:octyan+發表於+15-11-12+19:03+係大

原帖由 CherryQ 於 15-11-13 發表
我朋友個女上年咩都冇做,收左,大b, 反而另一個group 媽咪 share 答對哂,冇收。所以好難講,都好睇運。除 ...
弊在我嗰個唔係大仔,佢5月出世,不過坐得好定嘅⋯ anyway, thanks!

octyan 發表於 15-11-13 08:26
弊在我嗰個唔係大仔,佢5月出世,不過坐得好定嘅⋯ anyway, thanks!

...
5月都唔係好細ke, 咁當然大仔同超大仔有優勢 d la.

除左呢間, 你仲有無其他喜好?

引用:Quote:octyan+發表於+15-11-13+08:26+弊在

原帖由 CherryQ 於 15-11-13 發表
5月都唔係好細ke, 咁當然大仔同超大仔有優勢 d la.

除左呢間, 你仲有無其他喜好?
我仔仔其實返緊一間村校n班,k1唔係直升不過如無大問題應該都ok, 所以同佢考下啲龍或半龍校⋯佢雖然坐得定講野又叻,但怕醜慢熱,又有性格(鍾意就講唔鍾意就一粒聲都唔出),所以好似考龍校機會都係渺茫,好似考民生咁,一驚左個NET唔肯講好多野就大件事

octyan 發表於 15-11-13 15:40
我仔仔其實返緊一間村校n班,k1唔係直升不過如無大問題應該都ok, 所以同佢考下啲龍或半龍校⋯佢雖然坐得定 ...
民生4000+搶300+位。當唔得先,得係bonus

我囡都係net考。上黎睇先知原來係random抽中或英文interview.我仲以為全部人都考英文添。我覺得小朋友表現只係佔好少部份的收生準則⋯個net didn't mark anything during the interview.  我認為份問卷比較重要。我囡係一月希望收喇。你地覺得SN,KM,民生、宣道同北角明慧邊間好啲同埋適合好動既小朋友?麻煩比啲意見。謝謝!

回覆:請教用家

收左再選。。。到時易比較

‹ 上一主題|下一主題