用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 SFA. 面試
樓主: Snoopyboy
go

SFA. 面試

引用:我現正在SFA,很有效率,冇問題喎!

原帖由 ccayrl 於 15-10-10 發表
我現正在SFA,很有效率,冇問題喎!

早上in 完, 程序有效率,指示清晰

回覆:SFA. 面試

我又唔覺得好混亂,可能我下面已經run順咗少少。不過太多student helper同嘈係真,我交低張紙都未聽清楚個student helper講乜,我小朋友就俾佢地推走係推走咗!

或者咁講,係算幾efficient,不至於混亂,但的確好嘈,成果流程同氣氛都好嘈雜喧嘩,只是純粹個人感覺非校園應有的氣氛。

這個時間沒有嘈呀, 好寧靜

換個角度,是最friendly嘅學校,兩個家長可在校園各處等候,其他神校老公都要在校外呆等
老師放手俾student helpers 處理事情,唔係紙板公仔

引用:換個角度,是最friendly嘅學校,兩個家長可

原帖由 leung720 於 15-10-10 發表
換個角度,是最friendly嘅學校,兩個家長可在校園各處等候,其他神校老公都要在校外呆等
老師放手俾student ...
同意,我們應比多些機會小朋友。

引用:這個時間沒有嘈呀,+好寧靜 +

原帖由 yuensammi 於 15-10-10 發表
這個時間沒有嘈呀, 好寧靜
太好了

引用:換個角度,是最friendly嘅學校,兩個家長可

原帖由 leung720 於 15-10-10 發表
老師放手俾student ...
同意的

引用:今早安排十分混亂 學校有很多student+helpe

原帖由 Snoopyboy 於 15-10-10 發表
今早安排十分混亂
學校有很多student helper 幫手,尤其核對資料和貼stickers
係啦,面試都咁混亂,行政都⋯

好似一日要接見3000多小朋友, 少少嘈雜聲一定有

氣氛輕鬆, 30分鐘左右接回小朋友

阿女話主要在工作紙上圈答案 , 有中英數題目, 畫圖畫

引用:我又唔覺得好混亂,可能我下面已經run順咗

原帖由 Popo^^ 於 15-10-10 發表
我又唔覺得好混亂,可能我下面已經run順咗少少。不過太多student helper同嘈係真,我交低張紙都未聽清楚個s ...
認同! 太多student helps, 始終係小朋友...

老公話,呢間IN得最求其,基本上阿女入去15 分鐘巳經出返來,不過係等排隊,先係樓梯等左15 分鐘。如果排隊也是面試內容之一,應該成個面試係30 分鐘。

引用:老公話,呢間IN得最求其,基本上阿女入去15

原帖由 golfmama 於 15-10-10 發表
老公話,呢間IN得最求其,基本上阿女入去15 分鐘巳經出返來,不過係等排隊,先係樓梯等左15 分鐘。如果排隊 ...

所以有小朋友發牢騷

引用:我又唔覺得好混亂,可能我下面已經run順咗

原帖由 Popo^^ 於 15-10-10 發表
我又唔覺得好混亂,可能我下面已經run順咗少少。不過太多student helper同嘈係真,我交低張紙都未聽清楚個s ...
我今日同你一樣,外套都未著好就俾姐姐拖了入去

阿仔複述唔到,有沒有人可以分享考左咩?

引用:阿仔複述唔到,有沒有人可以分享考左咩?

原帖由 maymay321 於 15-10-10 發表
阿仔複述唔到,有沒有人可以分享考左咩?
我個仔話要設計...畫紙裡有一個圓形及一隻蜥蜴...之後叫小朋友畫
有好多題英文題 阿仔就話淺話英華 有選擇題 有要寫答案
另外 都有老師問問題:叫咩名 仲有兩題....我一時醒唔起...阿仔瞓咗問唔到佢

阿女話老師問佢幾多歲?喜歡什麼節日?在這個節日做過什麼?

可能我下午見,安排又唔覺混亂。

我囝話純學術問題,見過咁多間最多問題係sfa

係好嘈,去咁多間,呢間最亂,放學老師惡到爆,係咁喝啲細路。